Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,Türkiye’nin sayılı kültür merkezlerinden birini önümüzdeki ay hizmete açacaklarını söyledi. Büyükçekmeceli Emekli öğretmenlerle Kültür merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Akgün; 3200 mt2 alan üzerine kurulu, içerisinde İstanbul’un en modern tiyatro salonu, 15 bin kitaptan oluşan kütüphanesi, 50 kişilik internet kafesi ve tiyatro okulları bulunan Atatürk Kültür Merkezi sadece Büyükçekmece’nin değil, İstanbul ve Türkiye’nin en önemli merkezilerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi..

Tiyatro salonu son teknoloji

Kültür Merkezi’nin içerisinde Türkiye’nin en büyük ve en kullanışlı tiyatro salonunu inşa ettiklerini dile getiren Başkan Akgün; ” 600 kişilik, içerisine dekorların taşınabilmesi için tır girebilen, orkestra çukuru ve dönen sahnesi bulunan tiyatro salonunu tamamladık. Bu salon benim en büyük ideallerimden biriydi. Gittiğim bir çok tiyatrolarda en büyük sorunlardan birinin dev dekorların sahneye getirilemediğini görmek oldu. Burayı yaparken her şeyi hesaba katarak yaptık. Artık her şey tamam, salonumuz mükemmel bir akustiğe sahip. Şimdi tek eksik perdelerini açması” dedi.

Kütüphane, internet kafe, dinlenme salonları

Atatürk Kültür Merkezi’nin tüm bölümlerini gezen eğitimciler, hazırlanan kütüphane dinlenme ve okuma salonu ile internet kafeyi de oldukça beğendiler. Kütüphane ile koordineli olan internet kafe çocukları tüm kötü sitelerden uzak tutacak sistemle hizmet verecek. 15 bin kitabın bulunacağı kütüphane ise okuma meraklılarını en çok cezp edecek yer olarak görünüyor.

Tiyatro eğitimi verilecek
Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan diğer bölümlerde ise tiyatro eğitimi verilecek olan salonlar bulunuyor. Bu bölümlerde de biri 100 diğeri ise 60 kişilik tiyatro salonları var. Büyükçekmece’de tiyatro sahnelemek isteyen okullar ve oyuncular için ideal olan sahneler artık perdelerini açmak için gün sayıyorlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Don't Look Now (2022) Zavallılar - Poor Things (2024) 44. Çocuk - Child 44 (2015) Geçmişe Dönüş - Memory (2022) Korsaj - Corsage (2023) Asasız Musa (2015)

Leave a comment