ASTEROIT ŞEHİR

ASTEROİT ŞEHİR filmi, 1955 civarında bir Amerikan çöl kasabasında geçiyor. Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi’nin (tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenlenen) programı, dünyayı değiştiren olaylarla nefes kesici bir şekilde altüst olur.

ÖZET: Asteroid City, Amerika’nın güneybatısındaki haritada noktalı bir çöl kasabasıdır. Yıl 1955. Kasabanın en ünlü cazibe merkezi, yakındaki devasa bir meteor krateri ve göksel gözlemevidir. Bu hafta sonu, ordu ve astronomlar bilim ödüllü beş çocuğu buluşlarını sergilemeleri için ağırlıyorlar. Çok uzakta olmayan tepelerin üzerinde, atomik testlerden kalma mantar bulutları görülüyor.
Sahne, Wes Anderson’ın en yeni filmi için hazırlandı; hem şaşırtıcı bir komedi, yaratılışta göz kamaştırıcı, hem de insanın gözlerini açıp kapadığı görüntülerle ağzına kadar dolu ve aynı zamanda Anderson’ın önceki çalışmalarından herhangi biri kadar derinden hissediliyor.
Junior Stargazer’ların başarılarını onurlandırmak için düzenlenen bir kutlama olarak başlayan etkinlik, beklenmedik bir ziyaretçiyi ağırlar: bir uzaylı. Asteroid Şehri kilitlendi ve Ordu tarafından sahte bir örtbas hikayesi uyduruldu, ancak erken gelişmiş dahiler, akıllara Spielberg klasiklerinin gençlerini çağıracak şekilde, haberi dış dünyaya ulaştırmak için bir planları var.
Yine de, Anderson’ın benzersiz tarzında, hikaye bundan daha büyük. Doğuda, Asteroid City’nin karakterleri sahnede, “Asteroid City” adlı bir oyun hazırlıyorlar. Burada sahne arkasına ve 1955 dolaylarında oyuncuların hayatlarına giriyoruz. Zanaatlarını cilalayan tiyatro oyuncuları, yakında yıldız olacaklar.
Elbette Anderson’ın herhangi bir eseri kadar komik, ama daha kozmik; karmaşık aile ilişkileri ve yeni aşklar, ebeveynler ve çocuklar, sırlar, keşifler ve zeki yetişkinlerin içsel, kişisel bir incelemesi; geniş Batı ve gri Doğu, hiç kimsenin Wes Anderson’dan daha iyi vuramayacağı mükemmel bir duygusal denge içinde.

Yönetmen: Wes Anderson
Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan, Jeff Goldblum
Senaryo Yazarları: Wes Anderson / Story by Wes Anderson ve Roman Coppola
Yapımcılar: Wes Anderson, Steven Rales, Jeremy Dawson
Producer: Frédéric Blum
Yürütücü Yapımcılar: Roman Coppola Henning Molfenter Christoph Fisse Charlie Woebcken
Yapımcı Wes Anderson Steven Rales Jeremy Dawson
Wes Anderson ve Roman Coppola’nın hikayesi
Wes Anderson’ın senaryosu
Yönetmenliğini Wes Anderson’ın üstlendiği yapımlar
Süre: 104 Dakika
Tür: Komedi
Vizyon Tarihi: 16 Haziran 2023

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Beyaz Yalanlar 2 - Little White Lies 2 (2019) Gönlümü Çaldın - One Small Hitch (2013) Cesur Tom ve Sihirli Ayna - Menique y el Espejo Magico – Tom Little and the Magic Mirror (2015) Korkusuzlar - Only The Brave (2017) The Insult: Hakaret - The Insult (2018) Megazeka - Megamind (2011)