AŞK YEMİNİ
“THE VOW”

Yapım Bilgileri

Sevdiğiniz kişi artık sizi tanımasaydı ne olurdu?
Ruh eşinizin kalbini nasıl geri kazanacağınızı bilir miydiniz?
Paige (RACHEL MCADAMS) ve Leo (CHANNING TATUM) Chicago’da sanatçı olarak dopdolu hayatlar yaşayan, birbirlerine deli gibi aşık, genç bir evli çifttir. Karlı bir gecede, araba kazası geçirirler. Leo sağsalim kurtulur fakat Paige’in başına aldığı darbe genç kadının kocasıyla yaşadığı tüm anıları siler.
Komadan çıktığında, Leo artık onun için bir yabancıdır.
Leo birdenbire kendini, tüm hayatı boyunca beklediği ilişkiyi yeniden canlandırmak ve karısının aşkını yeniden kazanmak zorunda olduğu, acı verici bir durumda bulur. Paige zihinsel olarak beş yıl geriye, Leo’yla tanışıp sanatçı olmasından önce genç bir hukuk öğrencisi olduğu döneme dönmüştür. Adeta bir anda, artık Leo’nun tanıdığı karısı değildir; üstüne üstlük, mevcut hayatını da tanımamaktadır. Anne babasından (JESSICA LANGE ve SAM NEILL) neden ayrı düştüğünü anlayamamakta, eski muhafazakar kıyafetlerini özlemekte, ve üniversiteye ve gelecek vaat eden bir kariyere neden veda ettiğini kavrayamamaktadır. Daha da kötüsü, Paige onu hâlâ geri isteyen çekici işadamı Jeremy’yle (SCOTT SPEEDMAN) nişanlı olduğunu sanmaktadır; ve müzikle uğraşarak daha az geleneksel bir yaşam tarzı süren Leo’yu sevdiği tek adam olarak kabullenmeye isteksizdir.

Paige’in hafızasını geri kazanması umutsuz bir vaka gibi görününce, Leo en büyük korkusuyla yüzleşmeye başlar: Hayatının aşkını ve tek ailesini kaybetmiştir.Vazgeçmeyi reddeden Leo, her şeye yeniden başlamaya ve Paige’e yeni tanışmışlar gibi kur yapmaya karar verir. Birbirlerine daha önce bir kez aşık olduklarına göre, aynısını tekrar yapabileceklerini umut etmektedir. Bu karar Leo’nun; aşk, insanın kendi olması, ve her nikah merasiminin kutsal bir parçası olan, iki insanın birbirine ettiği evlilik yeminine olan tüm inancını sınayacak bir meydan okumadır.
Screen Gems ve Spyglass Entertainment, bir Birnbaum/Barber yapımı olan “The Vow/Aşk Yemini”ni sunar. Başrollerini Rachel McAdams ve Channing Tatum’ın paylaştığı filmi Michael Sucsy (Grey Gardens) yönetti. Senaryosunu Abby Kohn ve Marc Silverstein ile Jason Katims’ın kaleme aldığı filmin hikayesi Stuart Sender imzasını taşıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında Sam Neill, Scott Speedman ve Jessica Lange bulunuyor.

“The Vow/Aşk Yemini”nin yapımcılığını Roger Birnbaum, Gary Barber, Jonathan Glickman ve Paul Taublieb; yönetici yapımcılığını J. Miles Dale, Austin Hearst ve Susan Cooper; ortak yapımcılığını ise Cassidy Lange ve Rebekah Rudd gerçekleştirdi. Filmin kamera arkası ekibinde, görüntü yönetiminde ASC’den Rogier Stoffers, yapım tasarımında Kalina Ivanov, kurguda A.C.E.’den Nancy Richardson ve Melissa Kent, kostüm tasarımında ise Alex Kavanagh yer alıyor. Müziğini Rachel Portman ve Michael Brook’un yaptığı filmin müzik amiri ise Randall Poster.

Filmin süresi 104 dakikadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Oyunu (2014) Pek Yakında (2014) Hızlı ve Öfkeli 7 - Furious 7 (2015) Uzak İhtimal         (2009) Salgın - The Crazies (2010)

Leave a comment