Aşk ve Para – One for the Money

ÖZET: Katherine Heigl, Lionsgate ve Lakeshore Entertainment’ın Aşk ve Para (One for the Money) isimli filminde Janet Evanovich’in tüm dünyada çok satan, on sekiz ciltlik polisiye romanının sevilen kadın kahramanı Stephanie Plum’ı canlandırıyor.

New Jersey’de doğup büyüyen, gururlu bir kadın olan Stephanie Plum, son altı aydır işsiz ve arabasını bir borç tahsildarına kaptırmış. Acilen nakit paraya ihtiyaç duyan Stephanie, son çare olarak gördüğü şeyi yapar: Kefalet senedi veren şirketinde tahsilat ajanı olarak çalışması için kuzenini ikna eder. Evet doğru, bir çift kelepçesi bile yok ve tercih ettiği silah biber gazı spreyi ama bu Stephanie’yi Vinny’nin en büyük borçlusunu yakalamayı kabul etmekten alıkoymaz: Eski polis memuru ve cinayet zanlısı Joe Morelli – evet, lise yıllarında Stephanie’yi baştan çıkarıp terk eden aynı seksi ve karşı konulmaz Joe Morelli. Morelli’yi enselemek Stephanie için hem intikamını alma hem de kabarık bir çek elde etme anlamına gelecektir ancak Stephanie bu işte kimsenin eline su dökemediği, çekici meslektaşı Ranger’dan tahsilat ajanı olmanın artı ve eksilerini öğrendikçe, Morelli’ye yöneltilen suçlamaların sağlam temelli olmadığını da anlar. İşine burnunu sokan ailesi, cinayete meyilli bir boksör, arka arkaya ölen tanıklar ve Morelli’yi bulduğunda ondan etkilenmesi gibi sorunlar devreye girince, Stephanie’nin yeni işinin düşündüğü kadar kolay olmadığı çok geçmeden ortaya çıkar.

YAPIM HAKKINDA

“Stephanie Plum, I Love Lucy serisinin bir bölümündeki incelikle hayatının dramını atlayan bir kadın.” diye gülüyor çok satan romanın yazarı Janet Evanovich. “Satın aldığı bütün arabaları hurdaya çeviriyor. New Jersey’nin nemli havasında saçları kıvır kıvır oluyor. Yemek yapmayı bilmiyor. Süpermen gibi hızlanan bir treni durdurmuyor ya da dişleriyle mermi yakalamıyor. Ama hepimizin olmak istediği kadın o.” Evanovich’in çok sevilen New Jerseyli tahsilat ajanı 1994 tarihli One For The Money başlıklı çok satan romanında ilk defa okuyucularla buluştuğundan beri, suç olaylarını çözmüş, suçluları enselemiştir. Toplam 18 kitabın yayınlandığı serinin son kitabı olan Explosive Eighteen geçen Kasım ayında raflardaki yerini aldı. Tahsilat ajanı olarak Stephanie’nin karnesi pek parlak değil ama kefalet senedini ödemeyen suçluları yakalamadaki becerilerinden ziyade insanlığıyla her yerde okuyucuların kalbini kazandı. “Onun kahramanlığı küçük ayrıntılarda gizli.” diye belirtiyor Evanovich. “Her adımını dikkatle atıyor ve günün sonunda başardığı şeyle gurur duyuyor.”
Evanovich, Stephanie Plum’ın onu dünya çapında bir şöhrete dönüştüreceğini ve polisiye roman türünün önde gelen yazarlarından biri yapacağını 1994 yılında asla öngöremezdi. Hollywood’un on yedi yıldır gösterdiği ilginin ardından, Stephanie Plum’a beyazperdede sinema ve televizyon yıldızı Katherine Heigl’ın can vereceğini göreceğine de asla inanamazdı. “One For The Money kitabının bunca yılın ardından filme uyarlandığını görmek insanı korkutuyor.” diye itiraf ediyor yazar. “Aynı zamanda heyecan verici, muhteşem; şaşırtıcı. Filme bayıldım.”
Grey’s Anatomy isimli televizyon dizisindeki, 200 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Kadın Aklı Erkek Aklı, tüm dünyada 160 milyon dolar hasılat elde eden Benimle Evlenir Misin? ve dünya çapında 219 milyon dolar gişe hasılatı yapan Kaza Kurşunu filmlerindeki başarılı performansıyla tanınan Katherine Heigl, Stephanie Plum’a beyazperdede can verme fırsatını kaçırmadı. “Benim için asıl mesele her zaman hikaye ve karakteri sevip sevmediğim olmuştur ve bu benim elimi kolumu bağlayan bir şey.” diye itiraf ediyor sevilen yıldız. “Ama Stephanie Plum o kadar eğlenceli bir karakter ki ve hayat dolu biri. Bu karaktere resmen aşık oldum.”

Yazar Evanovich de bu fikre tüm kalbiyle katılıyor. “Bence film romanımın havasını yansıtmak konusunda oldukça başarılı. Aslında bir adım ileri gidiyor bence. Neticede aksiyon-macera filmi çıktı ortaya. Ve yüksek tempolu bir film; baştan çıkarıcı; komik; yani New Jersey havasını kusursuz yansıtıyor. Filme bayıldım. Kitabı ben yazmamış olsaydım da filme bayılırdım.”

OYUNCU

KARAKTER

Katherine Heigl        Stephanie Plum
Jason O’Mara        Joseph Morelli
Daniel Sunjata        Ranger
John Leguizamo        Jimmy Alpha
Sherri Shepherd        Lula
Ve
Debbie Reynolds        Büyükanne Mazur
Debra Monk        Bayan Plum
Nate Mooney        Eddie Gazarra
Adam Paul        Bernie Kuntz
Fisher Stevens        Morty Beyers
Ana Reeder        Connie
Patrick Fischler        Vinnie Plum
Ryan Michelle Bathe        Jackie
Leonardo Nam        John Cho
Annie Parisse        Mary Lou
Danny Mastrogiorgio        Lenny
Gavin-Keith Umeh        Benito Ramirez
Louis Mustillo        Bay Plum
Harry O’Toole        William Earling

YAPIM EKİBİ

Yönetmen: Julie Anne Robinson
Senarist: Stacy Sherman
Karen Ray
Liz Brixius

Janet Evanovich’in Çok Satan Romanından Uyarlanmıştır

Yapımcı: Sidney Kimmel
Yürütücü Yapımcılar: Wendy Finerman
Tom Rosenberg
Gary Lucchesi
Başyapımcılar: Eric Reid
Andre Lamal
Bruce Toll
Başyapımcılar: Katherine Heigl
Nancy Heigl
Görüntü Yönetmeni: James Whitaker
Yapım Tasarımı: Franco-Giacomo Carbone
Kurgu: Lisa Zeno Churgin, A.C.E.
Kostüm Tasarımı        Michael Dennison
Müzik        Deborah Lurie
Ortak Yapımcı        Zane Weiner
Oyuncu Seçimi        Deborah Aquila, C.S.A.
Tricia Wood, C.S.A.
Julie Tucker, C.S.A.
Ross Meyerson, C.S.A.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629778398383″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sürükleniş - Adrift (2018) Havana’da 7 Gün - 7 Days in Havana (2012) Son Hava Bükücü - The Last Airbender (2010) Masumiyetin Dayanılmaz Çekiciliği - Pure as Snow (2019) Efsane - Legend (2015) İyi Adamlar - The Nice Guys (2016)

Leave a comment