Eftalya Köseoğlu’nun kaleme aldığı “Aşırı Tuhaf” Mona Kitap’tan çıktı!

OKURUNU DÜŞÜNSEL KONFOR ALANINDAN ÇIKMAYA DAVET EDEN BİR KİTAP

Eftalya Köseoğlu 2017 yılında çıkan ilk kitabı Aşırı Kişisel’in ardından, yeni kitabı Aşırı Tuhaf ile kasım ayında okurları ile buluştu. Aşırı Tuhaf, adından da anlaşıldığı gibi yazarın tuhaflık ve normallik kavramlarından hareket ederek günlük hayat meselelerinden, kişiliğimiz, psikoloji ve felsefeye kadar pekçok alanda sorduğu soru ve cevaplardan oluşuyor. Yaklaşık 150 sorudan oluşan kitap, verilen cevaplara uygun belgesel, film, şarkı önerileri ile hareket kazanıyor. Kendini “Tuhaf biriyim ben… Aşırı tuhaf biri… Ve bugüne kadar kimseye tam olarak itiraf etmesem de hayatım boyunca verdiğim en büyük uğraş, en gizli hedef hep normal olmaya çalışmak oldu,” diyerek tanımlayan Eftalya, metin boyunca okurunu farklı sorular sormaya, hayatı ve gündemi kurcalamaya, konfor alanından çıkmaya davet ediyor.

“Sen hiç postunda ki beneklerle kavga eden bir leopara rastladın mı? Ya da hortumunu sorgulayan, ondan kurtulmaya çalışan bir file denk geldin mi?
Gelemezsin. Çünkü kendi yaradılışını kabul etmiş hiçbir canlı kendi doğasıyla savaşmaz.
Kendini bilincin akıl almaz potansiyeline bırakan her insan ilahi olarak bunu bilir; var olmayı yani doğmayı becermiş olan her canlı yukarıdan aşağıya indirilirken tamamen kendine has bir yazılımla ve varoluşal bir mükemmellikle bir amaçla bir farklılıkla yaratılmıştır.
Çünkü bizim tam aksimize Tanrı çeşitleri çok sever.”

Adı: Aşırı Tuhaf
Yazarı: Eftalya Köseoğlu
Türü: Kişisel Gelişim
1. Baskı: Kasım 2020
Sayfa: 312 Sayfa

*Niyet bir bumerang mı?
*Arınabilecek misin bir gün?
*Kimdi tanıdığın en kifayetsiz muhteris kişi ve ne kadar yaklaştırdın onu kendine?
*İsyan etmek için bile takatinin kalmadığı oldu mu?
*Sahip çıkmadığın için elinden alınan en değerli şey neydi?
*Fark ettiğin en büyük sır ne?

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kapan - Get Out (2017) Sevimli Canavarlar Üniversitesi - Monsters University (2013) İşkence Okulu - Tormented (2010) Seninki Kaç Para (2012) Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları - Hansel and Gretel Witch Hunters (2013) Doraemon: Taş Devri Macerası - Doraemon: Nobita and the Birth of Japan (2016)