Yapımcılığını Focus Filmin yaptığı yönetmenliğini Murat Şeker’in üstlendiği Arkadaşım Max filmi 7 Haziran’da vizyona giriyor.
Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olup, seyircilerin gönlünde taht kuran akıllı köpek  Max’in başrol oynadığı film vizyon için gün sayıyor.
Başrollerini  Ani İpekkaya, İnci Türkay, Murat Akkoyunlu, Ataberk Mutlu, Hande Katipoğlu ve Burçin Bildik gibi önemli isimlerin paylaştığı” Arkadaşım Max” yılın iddalı yapımlarından. Filmin çekimleri Bozcaada, İzmir ve İstanbul‘da 5 Hafta da tamamlandı.
7 yaşında bir çocuk ile MAX adlı bir köpeğin dostluğunu anlatan film, hem tarzı hem de bütçesi ile Türk sinemasında bir ilke imza atacak. İlk defa bir çocuk filmi, Hollywood yapımlarıyla yarışmak üzere bu yaz vizyona girecek.

Filmin İki ayrı versiyon olarak hazırlanan afişleri, Paris’te yaşayan ünlü tasarımcı Alican Doğramacı imzası taşıyor.
Film’in  Yönetmeni  Murat Şeker ise oldukça heyecanlı ve umutlu : “Aklımda bir çocuk filmi yönetmek vardı, bir senaryo yazıyordum, Nilgün Sağyaşar bana projesinden söz edince çok heyecanlandım. Bir köpek  ile çalışmak önceleri beni tedirgin etmiş olsa da sonra işimin oldukça kolay olduğunu gördüm. Bunun nedeni de Max’in son derece uysal ve yetenekli olmasıdır. Oldukça zeki bir köpek olmasından dolayı çekimler sırasında hiçbir zorluk yaşamadık. Öyle ki kritik sahnelerde kullanmak üzere Universal Stüdyoları’nda çalışmış iki uzmana yaptırdığımız makete bile gerek kalmadı. Arkadaşım Max, bütün çocukların severek izleyeceği bir film oldu.
www.arkadasimmax.com

FİLMİN KONUSU:
7 yaşında yalnız bir çocuğun Max adında bir köpekle karşılaşmasıyla başlayan kahkaha dolu bir dostluk filmi…
Deniz, ailesi Bozcada’ya yeni taşınmış 7 yaşında yalnız bir çocuktur. Ada’da yaşayan diğer çocuklar tarafından dışlanmıştır. Bu yalnız günlerinde yolu Max ile kesişir. Ve o günden sonra hayatında hiçbirşey eskisi gibi olmaz.
Çünkü Max aslında neredeyse tüm kasabanın sahibi olan Aliye Hanım’ın köpeğidir. Aliye Hanım kötü kalpli yeğeni tarafından kaçırılmış ve servetine el koyulmuştur. Bu olayın tek tanığı ise Max’tir. Deniz ve Max omuz omuza vererek kötülere karşı amansız bir mücadeleye girerler. Bu sırada Deniz hem kendine olan güvenini kazanır hem de bütün kasabanın sevgilisi haline gelir.
Komedinin ağırlıkta olduğu bir kurguya sahip olan Arkadaşım MAX’te komik kötülerimizin başına gelenler, küçük büyük bütün seyircileri kahkahaya boğacaktır.

KÜNYE
OYUNCULAR: ANİ İPEKKAYA (ALİYE HANIM), İNCİ TÜRKAY (SUNA), MURAT AKKOYUNLU (ÖZKAN), ATABERK MUTLU (DENİZ), HANDE KATİPOĞLU (ŞERMİN), BURÇİN  BİLDİK (BURHAN), MELİS KARA (ELİF), SERHAN ERNAK  (ŞİŞMAN), AHMET ÇEVİK (KÜRDAN), MİRAY DANER (MELDA), EGE GÜREL (TONGUÇ), TAN GÜNGÖR (SARI FIRTINA), FURKAN YÜCEL (RONALDO METİN), GÖRKEM ÇUBUK (OZAN)
SANAT YÖNETMENİ: BURAK ÖZCAN
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: MURAT TUNÇEL
IŞIK ŞEFİ: NECATİ YAVUZ
SENARYO: ETHEM ÖZIŞIK
YÖNETMEN: MURAT ŞEKER
GENEL KOORDİNATÖR: M.KEREM KARACAKAYA
YAPIMCI: NİLGÜN SAĞYAŞAR
Filmin Türü    : Komedi – Dram – Çocuk Filmi
Filmin Süresi    : 82’
Vizyon Tarihi    : 7 Haziran 2013

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2015) Eyyvah Eyvah (2010) Müslüm Babanın Evlatları (2014) Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night (2023) Vampir İmparatorluğu - Daybreakers (2010) Ay Işığı - Moonlight (2017)

Leave a comment