ARAP KADRİ 19 NİSAN’DA SİNEMALARDA!

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültür hazinelerinden biri olarak kabul edilen, bir dönem dünyanın en çok satan dergilerinden biri olan Gırgır’ın efsane karakteri Arap Kadri’nin hikayesidir.

Ormanda yaşayan orman halkı, susuzlukla birlikte dayanılmaz hale gelmişlerdir. Bunun için çözüm arayan Tarzan ile çözüm aramayan Arap Kadri, liderlik çatışması içindedir. Tam o sırada ormana bir kız gelir. Hülya, Arap Kadri’nin kızı olduğunu söyler. Buradan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Hülya, babasının kız istemede ve düğünde yanında olmasını istemektedir. Arap Kadri ne kızı kabul eder, ne kız istemeyi, ne düğünü. Ama Tarzan, su sorununun para ile çözüleceğini öğrendiğinde, Hülya’nın da zengin olduğunu bildiği için Arap Kadri’yi şehre gitmeye ikna eder. Arap Kadri şehre alışkındır fakat Tarzan için bu ilktir.

Haftanın komedi filmlerinden Arap Kadri, karikatürist Tekin Aral’ın yarattığı Arap Kadri ve Tarzan karakterlerinin hikayesini konu ediniyor. Özgürlüğüne düşkün biri olan Arap Kadri, ormanda yaşayan, kural tanımaz bir adamdır. Tarzan’ın düzen kurduğu ormanda ise canlılar, düzenli bir yaşam sürmeye çalışır. Şehir yaşantısına uyum sağlayamayan Arap Kadri, ormana geldiğinde karşılaştığı düzenli yaşama da çomak sokar. Bu durum Tarzan ile arasında çatışma yaşanmasına neden olur.

Efsanenin yeniden doğuşuna hazır mısın ? Arap Kadri ve Tarzan’ın fragmanı yayında!
15 Aralık’ta sadece sinemalarda.

Tekin Aral’ın öykülerini yazdığı, Latif Demirci’nin çizdiği 70’li ve 80’li yıllarda karikatür dergisi Fırt’ta yayınlanan Arap Kadri, 19 Nisan’da sinemalarda!

Altın Portakal Ödülü sahibi Emre Kavuk’un yönettiği “Arap Kadri” filminde, Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu ve Neslihan Yeldan gibi tecrübeli ve sevilen oyuncular yer alıyor.

YÖNETMEN: EMRE KAVUK
SENARYO: VOLKAN ÖGE, ÖMER FİKRET ŞEN
YAPIM: PH7, DMC, NETD
TÜR: KOMEDİ
SÜRE: 97 DAKİKA
Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2024
A 90

KARAKTER İSİM

ARAP KADRİ AHMET MÜMTAZ TAYLAN
TARZAN NECİP MEMİLİ
HÜLYA ZEYNEP ÇAMCI
YAŞAR TANER TURAN
CEYN MELİS İŞİTEN
AYSEL BİRGÜL ULUSOY
ORMAN İŞLERİ MÜDÜRÜ YAŞAR KARAKULAK
REFİK AMCA SİNAN BENGİER
TAHSİN CEM ZEYNEL KILINÇ
SEMİRAMİS EDA ÖZEL
ALPER YALÇIN HAFİZOĞLU
ZEBRA ZEHRA HİRA KOYUNCUOĞLU
ÇİTA KAMİL ŞERİF BOZKURT
SU AYGIRI HALİL BURAK CAN DOĞAN
MOKOKO ŞEFİ NESLİHAN YELDAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tavşan Okulu - Rabbit School: Guardians of the Golden Egg (2017) Kampüste Çıplak Ayaklar    (2009) Lanetli Kapı: Paranormal Orman - Door in the Woods (2019) Davetsiz - The Wretched (2020) Uzay Kuvvetleri 2911 (2014) Kara Büyü - Needle (2011)