Türkiye sinema sektörünün en kapsamlı internet sitesi yayına giriyor. 1989 yılından beri yayın hayatını sürdüren Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi’nin internet sayfası http://www.antraktsinema.com sinema sektörünün profesyonelleri ve son kullanıcıya yönelik iki farklı içeriğiyle 5 Mayıs 2010 tarihinden itibaren test, 14 Haziran 2010’dan itibaren ise resmi yayınına başladı. Genel yönetmenliğini sinema sektörünün deneyimli isimlerinden Deniz Yavuz’un yapacağı http://www.antraktsinema.com’un genel yayın yönetmenliğini sinema yazarı Özgür Şeyben üstleniyor.

Özgür Şeyben, Deniz Yavuz, Gülhan Düzgün Varank, Eda Günay ve Kültigin Kağan Akbulut’un yazarları arasında bulunduğu http://www.antraktsinema.com, Türkiye’deki bütün sinema salonlarının detaylı bilgileri ve fotoğrafları, ayrıntılı Türkiye box office raporları, seanslar, fragmanlar, sinema haberleri ve ilgiyle takip edilen “Projelerde Son Durum” gibi bölümleriyle Türkiye’de sinema adına merak edilen bütün bilgilerin birarada bulunduğu ciddi bir referans kaynağı olarak sinemaseverlerin hizmetinde olacak.

Her hafta ödüllü yarışmaların yapılacağı http://www.antraktsinema.com’un yeniliklerinden biri de Blu-ray tanıtım sayfaları olacak: Türkiye’de piyasaya çıkan bütün Blu-ray formatındaki filmlerin kapsamlı tanıtımlarının yer alacağı Blu-ray bölümünde http://www.antraktsinema.com editörlerinin Blu-ray’lere verdiği puanlar da takip edilebilecek.

İnternet kullanıcılarının çok çeşitli bilgilere ücretsiz olarak ulaşabileceği http://www.antraktsinema.com’un profesyonel kullanıcılar için tasarlanan “Antrakt Pro” isimli bölümüne sadece üyelik sistemiyle ulaşılabilecek.

Site görüntülenecek başka bir ilk ise Kaş Kişi Gider adlı seyirci sayısı tahmin yarışması olacak. Vizyon filmlerinin haftalık seyirci sayılarının tahmin edileceği yarışmada kullanıcılar sinema biletleri kazanacaklar.

Antrakt dergisi ve Sinema gazetesinin yirmi beş yıllık arşiv ve bilgi birikiminin bulunduğu http://www.antraktsinema.com, bir ay içerisinde sayfalarında: Türkiye jüri tarihçesi, Türk filmlerinin bütün ödülleri, profesyonellerin kullanacağı ajanda, film şirketleri, sinema eğitimi veren üniversite ve akademiler, sinema yayınları, dünya bilet fiyatları, sinema yazarlarının filmlere verdiği yıldızlar, box office haberleri gibi yeni ve eşine rastlanmayan bölümlerle kullanıcıların karşısında olacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Takip 3: Son Karşılaşma - Taken 3: It End Here (2015) Gelecek Uzun Sürer (2011) Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar - Mujeres al borde de un ataque de nervios (2022) Indiana Jones ve Kader Kadranı - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) Kızım İçin (2013) Ödül Peşinde - The Bounty Hunter (2010)

Leave a comment