ANKARA ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ
ÖDÜL TÖRENİ 8 EYLÜL’DE

3 Eylül’deki Açılış Töreni ile başlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 8 Eylül Pazar akşamı Cer Modern’de yapılacak Ödül Töreni ile sona eriyor.

Ödül Töreni’nde Engelsiz Yarışma kapsamında seyirciler tarafından belirlenen Seyirci Özel Ödülü ve Festival Jürisi tarafından belirlenen En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görülen filmler açıklanacak.

Seslendirme sanatçısı ve oyuncu Levent Kol’un sunuculuğunu üstleneceği Ödül Töreni saat 20:00’de başlayacak. İşaret dili çevirmeni Oya Tanyeri törenin işaret dili çevirisi için Levent Kol’a eşlik edecek.

Ödüller Sahiplerini Buluyor
Yönetmen Ezel Akay, oyuncu Şebnem Sönmez ve sinema yazarı Çağdaş Günerbüyük’ten oluşan Festival Jürisi, 6 filmin yarıştığı Engelsiz Yarışma’nın kazananlarını Ödül Töreni’nde açıklayacak.

Seyircilerin gösterimler sonrası oylayarak belirlediği Seyirci Özel Ödülü de tören sırasında sahibini bulacak.

Halkbank’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Engelsiz Yarışma’da Pelin Esmer’in Gözetleme Kulesi (2012), Reha Erdem’in Jîn (2013), Yusuf Pirhasan’ın Kurtuluş Son Durak (2012), Reis Çelik’in Lal Gece (2012), Emin Alper’in Tepenin Ardı (2012) ve Erdem Tepegöz’ün Zerre (2012) filmleri olmak üzere 6 film bulunuyor.

Tüm filmlerin görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ayrıntılı altyazı ve işaret dili eşliğinde gösterildiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştiriliyor.

Festivalde engelli seyirciler, engeli olmayan seyircilerle birlikte programdaki tüm filmleri takip edebiliyor, söyleşi ve atölyelere katılabiliyorlar. Festivaldeki tüm gösterimler ücretsiz olarak seyircilerle buluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaçış - Flee (2022) İçeride - Shut In (2017) Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 - The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 (2011) Cehennem Melekleri 4 - The Expendables 4 (2023) Cennetimden Bakarken - The Lovely Bones (2010) TAVŞAN JOJO - JOJO RABBIT (2020)

Leave a comment