Anadolu Kartalları Vestel’in katkılarıyla yarın tüm Türkiye’de vizyona giriyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye’nin lider teknoloji üreticisi Vestel’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen; başrollerini Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Özge Özpirinçci, Hande Subaşı, Alpay Atalan, Alper Saldıran, Ekin Türkmen ve İsmail Filiz’in paylaştığı “Anadolu Kartalları” filmi yarın 278 kopyayla, 325 salonda vizyona giriyor.

Türk Sineması’nın değerli ve deneyimli yönetmenlerinden Ömer Vargı’nın çektiği Anadolu Kartalları filminin genç kuşak oyunculardan oluşan kadrosuna, İlhan Şeşen, Şevket Çoruh, Ediz Hun, Ayşe Tunaboylu, Filiz Taçbaş ve Tuncay Beyazıt gibi deneyimli oyuncular da eşlik ediyor.

Çekimleri 8 haftalık yoğun bir çalışmayla Konya, İzmir, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen Anadolu Kartalları filmi, beş genç teğmenin savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanırken yaşadıklarını anlatıyor. Onur, Ayşe, Mustafa, Tunç ve Fatih’in dostlukları, rekabetleri, acıları ve azimleri onları hedeflerine adım adım yaklaştırırken; Uluslararası Anadolu Kartalları Tatbikatı bu beş arkadaşın yaşamlarında çok farklı bir deneyim olacaktır.

Yoğun uçak ve hava çekimleri gerektiren Anadolu Kartalları filmi için dünyada “live action hava çekimi” yapan tek çekim ekibi olan Wolfe Air/Learjet ekibi ile -daha önce Iron Man (Demir Adam), Broken Arrow (Kırık Ok), Silence Of The Lambs (Kuzuların Sessizliği), Hot Shots, Transformers 1 ve Air Force One gibi ünlü Hollywood filmlerinin de hava çekimlerini gerçekleştiren-  çalışıldı. Konya 3. Ana Jet Üssü’nde 5 gün süren hava çekimlerinde “dünyada havadan havaya yapılan en yakın plan uçuş çekimleri”ni  gerçekleştirildi. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 7 farklı uçağın (KT-1, T-37, T-38, C-130, F-5, F-4 VE F-16) çekimleri için bu uçakların pilotlarıyla yapılan detaylı uçuş briefing toplantıları ve sağlanan koordinasyon ile yapılan çekimler sonucunda, yakın plan (close up) sahneler haricinde hiç bilgisayar efekti kullanılmadan inanılmaz uçuş görüntüleri elde edildi. Türk Yıldızları ve Solotürk’ün İstanbul boğazı üzerinde müthiş bir şov gerçekleştirdiği uçuşlar da filmde izleyicilerle buluşacak.

“Anadolu Kartalları” filminin müzik çalışmaları Ozan Doğulu tarafından gerçekleştirildi. Ünlü müzisyen Mayıs ayında yayınlanan ilk teaser fragmandan beri sürdürdüğü film müziği çalışmalarına çekimlerinin bitmesi ile birlikte hız verdi. 50 kişilik Orkestra İstanbul tarafından canlı olarak İmaj Stüdyoları’nda kaydedilen film müzikleri 5.1 sinema mix yapılarak filme eklendi.

“Anadolu Kartalları Film Müzikleri / Ozan Doğulu” soundtrack albümü DMC etiketiyle filmle birlikte tüm müzik ve sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Film müziklerine önemli katkı sağlayan bir başka isim de Kenan Doğulu. Sözü ve müziği Kenan Doğulu’ya, düzenlemesi Ozan Doğulu’ya ait olan “Güle Güle” isimli şarkı ilk kez “Anadolu Kartalları” filmiyle seyircilerle buluşacak. “Güle Güle” Anadolu Kartalları Soundtrack’inin de hit parçalarından biri.

“Güle Güle” şarkısı ayrıca özel bir de klip çalışması yapıldı. Tanınmış reklam yönetmeni Ketche tarafından çekilen klipte Kenan Doğulu’ya filmin oyuncuları eşlik etti.

Filmin müzikleri içerisinde ayrıca “maNga”ya ait iki şarkı da yer alıyor : “Tek Yön Seçtiğim Tüm Yollar” ve “Fly to Stay Alive” Anadolu Kartalları’nda seyirciyle buluşuyor.

Yarın tüm Türkiye’de Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek “Anadolu Kartalları” filminin Avrupa vizyonu ise 3 Kasım 2011. Film Kinostar dağıtımıyla Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Danimarka’da vizyona girecek.

ANADOLU KARTALLARI
OYUNCULAR

Kemal Tanaçan            ENGİN ALTAN DÜZYATAN
Ahmet Onur            ÇAĞATAY ULUSOY
Ayşe Dinçer            ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ
Burcu                HANDE SUBAŞI
Mustafa Hızarcı            ALPAY ATALAN
Fatih Karakuş            ALPER SALDIRAN
Özlem                 EKİN TÜRKMEN
Tunç Sözeri            İSMAİL FİLİZ
Naci Dizdar             ŞEVKET ÇORUH
Mehmet (Onur’un Babası)    İLHAN ŞEŞEN
Hava Kuvvetleri Komutanı    EDİZ HUN
Neşe (Onur’un Annesi)        FİLİZ TAÇBAŞ
Filiz (Ayşe’nin Annesi)        AYŞE TUNABOYLU
Elif (Fatih’in Kız Arkadaşı)    NAZENİN TOKUŞOĞLU
Ayşe Hoca            İLKER ELİBOL
Mustafa Hoca            FULDEN AKYÜREK
Fatih Hoca            EMRE AKSOY
Tunç Hoca            BERTAN DİRİKLİOĞLU
Cevdet Toprak            SERKAN ŞENALP
Cevdet Baba            ÇETİN ÖZKAN
Genç Makinist Astsb.        CEM USLU
Konya Üs Komutanı        ORHAN AYDIN
Çiğli Üs Komutanı        TUNCAY BEYAZIT
Halit Seren            ÜMİT BELEN
Cüneyt Bilgin            CÜNEYT SAYIL
John                TODD SELLS
Türk Yıldızı Binb.        ERSİN DUYMAZLAR
Türk Yıldızı Yüzb.        BAHADIR UYGUN
Özgür Söğüt            ÖZGÜR ÖZGENÇER
Kurmay Alb.            ALTAY ÖZBEK
Harp Okulu Teğmen        SERAP ENGİN
1.                  Öğrenci        EMRE KARAKOÇ
2.                  Öğrenci        TAYFUN GÜL
3.                  Öğrenci        YAĞIZ BANKOĞLU
Demir Gezgin            VOLKAN KIRIMLIOĞLU
İzmir Bakım Astsb.        İSMAİL ÖZDEMİR
Semih Çınaroğlu        FAİK KARTELLİ
İlker Kuruoğlu            İLKER KURT
Ayşe (Çocuk)            BETÜL TUANA
Kemal (Çocuk)            BATUHAN ÇAKIR
Onur (Çocuk)            BUĞRA GEZGİN

YÖNETMEN            ÖMER VARGI
YAPIMCI            MURAT AKDİLEK
YAPIM                FİDA FİLM
SENARYO            HAKAN EVRENSEL
UYGULAYICI YAPIMCI        FILMA-CASS
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ       UĞUR İÇBAK
ÖZGÜN MÜZİK            OZAN DOĞULU

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan (2023) Gerçeğin Peşinde - Angel Of Mine (2019) Her Yerde Aşk - Manuale d’am3re - The Ages of Love (2011) Dabbe: Bir Cin Vakası - d@bbe: Bir Cin Vakası (2012) Deney - Splice  (2010) Hayatım Yalan - Just Go With It (2011)

Leave a comment