A N A D O L U    K A R T A L L A R I
“Vatan Kanatlarımızın Altında”

Fida Film’in yapımcılığını üstlendiği Anadolu Kartalları filminin Konya, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirilen çekimleri tamamlandı.
Çekimler Ağustos ayının sonunda İstanbul’da devam edecek.

Geçtiğimiz hafta izleyicinin beğenisine sunulan Anadolu Kartalları filminin teaser afişleri büyük ilgi gördü. Bir haftada yaklaşık 50.000 kişinin oy kullandığı dört farklı afiş arasında, “bir savaş pilotunun gözünden takım arkadaşları görülen” dört numaralı afiş bir adım önde gidiyor.
www.anadolukartallarifilm.com resmi internet sitesinden de katılım sağlanabilen afiş oylaması 10 gün daha devam edecek.
Yine Anadolu Kartalları filmi için Martien Heijmen tarafından tasarlanan uçuş peçi de, havacılığın vazgeçilmez unsurlarından.
Tüm dünya havacılığında genel olarak, sol kola ülke bayrağı veya uçulan üsse ait peç takılır. Sağ göğüs üzerinde filo ambleminin yer aldığı peç, sol göğüs üzerinde ise uçuş saatini de belirten pilot brövesi bulunur.  Sağ kola takılan peç ise uçulan hava aracını sembolize eder. Bunun yanısıra; tatbikatlar, özel görevler veya uçuşlar için de üs personeli tarafından peçler tasarlanır.
Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yılında çekilen Anadolu Kartalları filmi için de, film çekimlerinin bir bölümünün yapıldığı Konya 3. Ana Jet Üssü ve Martien Heijmen tarafından film anısına özel bir peç hazırlanmıştır.

Anadolu Kartalları, 28 Ekim 2011 de tüm Türkiye ve Avrupa’da vizyona girecek.
KÜNYE

YÖNETMEN: ÖMER VARGI
YAPIMCI: MURAT AKDİLEK
YAPIM: FİDA FİLM
SENARYO: HAKAN EVRENSEL
UYGULAYICI YAPIMCI: FILMA-CASS
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: UĞUR İÇBAK
ÖZGÜN MÜZİK: OZAN DOĞULU

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Rosewater (2015) Uzaydan Gelen Fırtına - Geostorm (2017) ZİR-İ CİN 2 (2023) Gökdelen - Skyscraper (2018) Sahtekarlar / Duplicity (2009) Ayı Kardeşler: Macera Parkı - Xiong Chu Mo: Kuang Ye Da Lu (2022)

Leave a comment