ALTAN ERKEKLİ DE
“UZUN HİKAYE”DE!

Türkiye’nin en başarılı ve en sevilen oyuncularından Altan Erkekli, kasaba kasaba gezen Bulgaryalı Ali ve ailesinin, aşkın, mutluluğun, bağlılığın naif hikayesini anlatan “Uzun Hikaye”ye konuk oldu! Usta oyuncu, Osman Sınav’ın geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken yeni filminde köklü bir ailenin çocuğu olarak haksızlıklara karşı mücadele veren “Emin Efendi” karakterini canlandırıyor.

Çekimleri Kütahya, Adapazarı, Altınoluk, Bursa gibi farklı bölgelerde devam eden “Uzun Hikaye”; birçok oyuncuyu konuk ediyor. Güven Kıraç, Cihat Tamer, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Ufuk Karaali gibi isimlerin ardından, usta oyuncu Altan Erkekli de “Uzun Hikaye”deki çekimlerini tamamladı.

Altan Erkekli, “Uzun Hikaye”yi her kesimden insanın, özellikle de günümüz gençlerinin izlemesi gerektiğini vurgularken; filmde dayanışmanın, ülke sevgisinin, aşkın harika bir senaryo ile işlendiğini belirtiyor. “Emin Efendi” karakterini canlandıran Erkekli, karakterinin temiz, namuslu, kasaba eşrafından, köklü bir ailenin çocuğu olan, haksızlıklara karşı mücadele veren biri olduğunun altını çiziyor.

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun 10 yıla yakın zamandır hayata geçirmek istedikleri “Uzun Hikaye”; edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya, Osman Alkas, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Sait Genay, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu, Melih Çardak ve Ufuk Karaali ile de büyük yankı uyandıracak. Filmde bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Meriç Benlioğlu, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik ediyor.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; hikayesi, oyuncu kadrosu, müzikleri ve senaryosu ile gelecek sezonun en çok konuşulan filmlerinden biri olmaya aday…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor - A Mystery on the Cattle Hill Express (2023) Cennetten Kovulmak - Derbûyîna Ji Binuştê (2014) Derindeki Yaratık - Amphibious (2014) Arınma Gecesi - The Purge (2013) Acemi Gladyatör - Gladiatori di Roma – Gladiators of Rome (2013) Yesterday (2019)

Leave a comment