K U M A

BİR AİLE.  İKİ KADIN.  BİRÇOK SIR.

Alışılmışın dışında bir KUMA hikayesi. 26 Nisan’da Sinemalarda

Michael Haneke’nin öğrencisi Umut Dağ’dan alışılmışın dışında bir “Kuma” hikayesi.

İç Anadolu’nun bir köyünde yaşayan 19 yaşındaki Ayşe Viyana’ya Kuma olarak gider. Ailenin annesi Fatma, üzerine kuma getirilmesine razıdır zira pençesine yakalandığı kansere yenik düştüğü anda eşinin ve çocuklarının emin ellerde olduğunu bilmek ister. Dışarıdan her şeyin çok normal göründüğü bu ailenin bir ferdi olmaya Ayşe’de alışır. Fakat kısa bir süre sonra, beklenmedik bir gelişme, ailenin tüm dengelerini alt üst eder. Berlin Film Festivali Panorama bölümde açılış filmi olarak gösterilen Kuma, uluslararası alanda bir çok prestijli festivale katılmış ve ödül kazanmıştır.

Yönetmen Umut Dağ hayatının büyük bir kısmını başka şeyler yaparak harcadığını ama kendimi anlatabilmemin tek yolunun film yaratmak olduğunu düşündüğünü belirtiyor ve açıklıyor: “Bu filmin bir şeylere açıklık getirmek gibi bir derdi yok sadece yaptığım gözlemler üstüne kurguladım. Mesela filmi yapmamı sağlayan şeylerden biri de güçlü bir duruşa sahip olan anne karakteri. Çünkü bende böyle bir anneye sahiptim ve onun arkadaşları ve akrabalarımızda öyleydi.”

Çok genç ve yetenekli bir isim olan Begüm Akkaya ve tiyatro yönetmenliği de yapan usta oyuncu Nihal Koldaş filmin başrolünde yer almakta. Umut Dağ “Oyuncu seçimlerini yaparken hem Viyana hem de Türkiye’den insanlarla görüştük fakat iki kadın ana karakter için Türk oyuncular olacağına emindik. Begüm Akkaya’yı gördüğümüzde ise onun Ayşe olacağını hemen anladık. Sanki rol unun için yazılmıştı. Nihal Koldaş’ın ise anne karakterini oynamasını istedik çünkü hem kırılgan hem de çok kuvvetli bir görünüşü var.”diyor.

http://www.chantierfilms.com/kuma-2/

2 6  N İ S A N’D A  S İ N E M A L A R D A

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632977521235″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri (2020) Kapital - Capital – Le Capital (2014) Frekans - Cell (2016) Room: Gizli Dünya - Room (2016) Hababam Sınıfı Yeniden (2019) Bizi Kötüden Koru - Deliver Us From Evil (2014)

Leave a comment