ALBET OYUNCULARINA “AZİZ OYUNLAR”DA BÜYÜK ALKIŞ
12 TİYATRO GRUBUNUN KATILIMIYLA ÇEŞME VE DİKİLİ’DE SAHNELENEN “AZİZ OYUNLAR” ADLI ORTAK PROJEDE ROL ALAN ALİAĞA BELEDİYE TİYATROSU OYUNCULARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
12 TİYATRO GRUBU, AZİZ NESİN OYUNLARINDA BULUŞTU

ALİAĞA- İZMİR – 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Tiyatrolar Birliği üyesi 12 Tiyatro Grubu Çeşme ve Dikili’de sahne alarak Aziz Nesin’in oyunlarını oynadı. “Aziz oyunlar” projesi kapsamında diğer tiyatro grupları ile birlikte tiyatroseverlere oyun sahneleyen Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları, Çeşme ve Dikili’de yurttaşlardan tam not aldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Turgay Tanülkü’nün Üstlendiği, Dramaturjisini Haluk Işık’ın yaptığı “Aziz Oyunlar” Egenin 12 amatör tiyatro topluluğu tarafından Cumartesi günü Çeşme’de, Pazar günü ise Dikili’de sahnelendi.

Proje kapsamında her bir tiyatro topluluğu tarafından Aziz Nesin’in öyküleri, 15’er dakikalık oyun olarak oynandı. Aliağa Belediye Tiyatrosu “Sapına Kadar”, Dikili BT “Du Bakali N’olcek”, İzmir Kent Konseyi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu “Merhaba/Selam”, İzmir Sanat Kulesi “Mebus Paltosu”, İzmir Yenikapı Tiyatrosu “Bir varmış bir yokmuş”, Menemen Belediye Tiyatrosu “Nöbetçi”, Narlıdere Umut Tiyatrosu “Erkeklik Yüzünden”, Tiyatro Çeşme “Garba Açılan Pencere”, Toprak Sahne Tiyatrosu “Sus Konuşma”, Urla Belediye Kent Tiyatrosu “Verem Mi olmak lazım” oyunlarını sahneledi.

Aziz Oyunlar projesinde yer alan Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları büyük ilgili gördü. ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, ALBET’in projede yer almasının önemine işaret ederek, “Aliağa’da adeta bir kültür sanat okulu gibi faaliyet gösteren Konservatuarımız bünyesinde ALBET tiyatroyu gençlere ve çocuklara sevdiriyor. Bu proje,
Aziz nesin öykülerine hayat verdiği ve 12 tiyatronun bir araya gelerek dayanışma içinde bir çalışmaya imza atıldığı için çok anlamlı. ALBET olarak projede yer aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
O.H.A.: Karadeniz’in Çağdaş Efsaneleri: Oflu Hocayı Aramak (2014) Saroyan Ülkesi - Saroyanland (2013) Tenet (2020) Karanlık Cennet - Black Heaven (2010) Geçmiş (2017) John Carter: İki Dünya Arasında (2012)

Leave a comment