Uygur Sanat Tiyatrosu bir Nejat Uygur klasiğini yeniden yorumluyor!!!

Büyük usta Nejat Uygur tarafından yazılmış olan tiyatro eseri, yeni yorumuyla ve usta sanatçı kadrosuyla AKİDEZADELER “Bir Tatlı Huzur” ismiyle tiyatro izleyicisiyle buluştu.

Yıldırım BAYAZIT tarafından yönetilen, UYGUR SANAT TİYATROSU tarafından sahneye konulan oyunda Cengiz KÜÇÜKAYVAZ, Somer KARVAN, Seher TERZİ, Kirkor DİNÇKAYIKÇI, Burcu TUNA, Güray YAZICI, Gamze DURMUŞ, Deniz YILMAZ ve Orçun TANSOYLU rol alıyor.

İstanbul içerisinde farklı ilçelerdeki kültür merkezlerinde gösterimleri süren oyun Türkiye ve Avrupa turnesine çıkmaya hazırlanıyor…

Seyircinin büyük beğenisini kazanan, şarkılı-müzikli, bol kahkahalı AKİDEZADELER “Bir Tatlı Huzur”un konusundan kısaca bahsedecek olursak;

İstanbul’un köklü ve önemli sülalelerinden biri olan Akidezadeler ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır. Yüzyıllardır dedelerinden kendilerine miras kalan konak satılmıştır ve bugün onlar için çok önemli olan cemiyet hayatının bir temsilcisi evlerine teftişe gelecektir. Gelin görün ki böylesi kriz yüklü bir günün sabahında konağın tüm çalışanları aylardır alamadıkları maaşlarını bahane ederek konaktan ayrılmıştır. Aile ne yapacağını bilemez bir haldeyken, Nüvit geceden olacakların kokusunu almıştır ve çare olarak arkadaşı Boncuk’u konağa çağırmıştır.

Boncuk olayların üzerine gider. Yanlış anlamalar, hor görülmeler, aşağılanmalar içerisinde tüm sorunları teker teker çözer. Bir yandan da Nüvit’le Emel’in arasını yapar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İz Peşinde - True Grit (2011) Nasıl Yani (2016) The Post (2018) Merkezi İstihbarat - Central Intelligence (2016) Doğruluk mu Cesaret mi? - Truth or Dare (2018) İsmetse Olur (2022)

Leave a comment