AKADEMİ İSTANBUL SİNEMA OKULU, GÜNCEL SİNEMA PLATFORMU OLMA YOLUNDA

Kerem Topuz başkanlığındaki Akademi İstanbul Sinema Okulu, hazırladığı uzun süreli ve yoğun programın yanında, 20 saat ve daha kısa süreli olan atölye programları ve ücretsiz seminerlerle sektördeki eğitim açığını kapatmayı hedefliyor. Bunun için sinema sektörünün çok çeşitli dallarından birçok profesyoneli aynı çatı altında buluşturuyor.

Hedeflerinin,sinema hakkında her şeyin konuşulabildiği,paylaşılabildiği ve öğretilebildiği güncel bir platform yaratmak olduğunu söyleyen bölüm başkanı Kerem Topuz, bunu başarmanın yolunun “sürekli üretimden” ve “bilgi ve tecrübenin birebir paylaşımından” geçtiğinin altını çizerek vurguluyor. Sektörün, sektör olabilmesinin de ilk öncelikli hedefinin “sürekli üretim” olması gerektiğini sözlerine ekliyor.

“Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!” sloganıyla yola çıkan Sinema Okulu da bu yüzden bütün eğitim programını uygulama ağırlıklı olarak belirlemiş. Birçok farklı dalda atölye programlarını da hayata geçirmeye hazırlanan Akademi İstanbul, çocukları da ihmal etmemiş. Küçük yaştaki katılımcıların sinema üretimi ile ilgili ilk deneyimlerini yaşayacakları Banu Bozdemir’in eğitmenliğinde “Küçük Sinemacılar Film Atölyesi” tam da bu hedefe yönelik bir program. Film müziği yapmak isteyen müzisyenler için Murat Özdemir’in vereceği “Film Müzikleri Yapımı Atölyesi”, sektöre girmek isteyen güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine yönelik Natali Yeres’in “Sanat Yönetmenliği Atölyesi”, görüntüde istenen etkinin yaratılabilmesi için nelerin gerekli olduğunun öğretileceği ve çekim tekniklerine dair temel bilgilerin uygulamalı olarak aktarılacağı Aşkın Sağıroğlu’nun gözetiminde “Görüntü Yönetmenliği Atölyesi” bunlardan bazıları…

Sinemanın diğer alanları için de bir buluşma yeri olacak olan ve katılımcıları bilgilendirme amacı güden Akademi İstanbul Sinema Okulu, usta sinemacıları, film yazarlarını, oyuncuları, dağıtımcıları, sinema salon sahiplerini, festival organizatörlerini, sinema derneği temsilcilerini düzenledikleri seminerler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılarla bir araya getirmeyi hedefliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Takiye: Allah’ın Yolunda (2010) Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu (2015) Dua et Kardeşiz (2018) New York’ta 2 Gün - 2 Days in New York (2013) Karanlıkla Karşı Karşıya - BlacKkKlansman (2018) Zalo (2021)

Leave a comment