“AÇLIK OYUNLARI / HUNGER GAMES” 23 Mart’ta sinemalarda!

Suzanne Collins’in tüm dünyada en çok satan kitaplar listesinde ilk sırada yer alan serisinden uyarlanan ve merakla beklenen “AÇLIK OYUNLARI / HUNGER GAMES”  dünya ile aynı anda, 23 Mart’ta sinemalarda!

Tüm dünyada Twilight serisine benzer bir dalga yaratan, daha şimdiden milyonlarca hayranı olan serinin ilk filmi yayınlanan ilk fragmanlarıyla dahi bir gençlik fenomenine dönüştü ve sosyal medyada en çok konuşulan, takip edilen konular arasında başinci listeye oturdu.

Başrollerde “Winter’s Bone/Gerçeğin Parçaları” filmindeki rolüyle parlayan ve Oscar ile Altın Küre adayı olan genç aktris JENNIFER LAWRENCE ve yakın zamanda “Kid’s Are Allright”ta izlediğimiz Josh Hutcherson yer alıyor.

Konu: Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol’ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV’den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.  Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın..!!

Yönetmen: Gary Ross
Senaryo:  Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray
Oyuncular:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve  Liam Hemsworth
Yapımcılar: Nina Jacobson, Jon Kilik
Müzik: T-Bone Burnett, James Newton Howard
Kurgu: Stephen Mirrione, Juliette Welfling
Görünt Yönetmeni: Tom Stern
Vizyon tarihi: 23.03.2012
İthalat: Fida Film
Dağıtım: Tiglon

http://www.thehungergamesmovie.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yitik Kuşlar (2015) Cennet Batıda - Eden is West (2010) Son Efsane - The Program (2015) Corontina-19 (2021) Tamircikler: Gizli Görev - Fiksiki: Bolshoy Sekret – The Fiwies: Top Secret (2017) Ölüm Odası - Chatroom (2011)

Leave a comment