HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE 5.000 KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞUNDA…

Kerem Alışık, “Silahlar sussun, sanat konuşsun” dedi…
20. YIL KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ.

Repertuar Tiyatrosu anlayışıyla sayısız kere perde açan Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, 20. Yılında Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde geçtiğimiz sezonun gişe rekortmeni oyunu “Guguk Kuşu” ile perde açtı.

Ülkemizde yaşanan acı kayıplar nedeniyle 20. Yıl kutlamalarının iptal edildiği oyun öncesi Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nu temsilen oyuncu Kerem Alışık sahneye çıktı ve, “Dün akşama kadar 20.yılın heyecan ve coşkusu içindeydik. Sizlerle birlikte müthiş bir kutlamayı paylaşma dileğindeydik. Ancak memleketimize ateş düştü, içimiz yandı, yüreğimiz dağlandı. Kutlamaları iptal ettik ama oyunumuzu sahneleyeceğiz. Çünkü sanatın bir misyonu var, uzlaştırıcı bir gücü var. Bugüne kadar barış, özgürlük, hak hukuk üzerine oyunlar oynadık. Biz bunun için perdelerimizi açtık. Sanatın çok güçlü bir silah olduğunu ama kimseyi öldürmediğini savunduk, gördük, yaşadık. Hepimizin başı sağolsun. Silahlar sussun, sanat susmasın” diyerek Açıkhava da bulunan 5000’e yakın izleyiciyi şehitlerimiz için saygı duruşuna davet etti.

5000 kişinin sessizliğinin yankılandığı Açıkhava da şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından Oktay Kaynarca ve Deniz Uğur’un başrollerini paylaştığı “Guguk Kuşu”oyunu perde açtı.

Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan “Guguk Kuşu” (Kafesten Bir Kuş Uçtu) oyunu, Şakir Gürzumar yönetiminde, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluştu.

Oktay Kaynarca, Jack Nicholson’ın başrolünü oynadığı mahkeme de hüküm giymiş ve akıl hastanesine gönderilmiş McMurphy karakterini canlandırırken, Deniz Uğur, filmde Loise Fletcher’ın canlandırdığı baş hemşire Ratched rolü ile seyircinin karşısına çıktı. Galip Erdal sağır ve dilsiz  Reis Bromden  karakteriyle tiyatro severlerle buluştu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pas ve Kemik - De Rouille Et D’os - Rust and Bone (2013) Daha İyi Bir Hayat - Une Vie Meilleure - A Better Life (2012) Histeri - The Children (2009) Kızıl Kitap - The Red Book Ritual (2022) Samson (2018) Ödül Peşinde - The Bounty Hunter (2010)

Leave a comment