BİR ERKEK ÜÇ KADINI
BİRDEN SEVEBİLİR…
PEKİ, ÜÇÜNÜ BİRDEN ALDATABİLİR Mİ?

Yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın üstlendiği, senaryosunu Onur Ünlü’nün yazdığı, TİMS ve Eflatun filmin ortak yapımı “Acı Aşk” filminin çekimleri devam ediyor.

Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu’nun başrol oynadığı, 24 Temmuz’da İstanbul’da çekimlerine başlanan “Acı Aşk” filminin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Aşk, ihanet, intikam, entrikalarla dolu “Acı Aşk” Onur Ünlü’nün kaleme aldığı zekice yazılmış bir senaryo… Yönetmen koltuğunda A. Taner Elhan’ın oturduğu film, aileden zengin bir öğretim görevlisinin gönül ilişkileri üzerinden insan ruhunun karanlık yönlerine eğiliyor.

Eskişehir’de bir üniversitede edebiyat öğretmenliği yapmakta olan Orhan, evlenmeyi planladığı Ayşe’yle beklenmedik bir anda yollarını ayırıp İstanbul’a gelir ve Oya ile tanışır. Fotoğrafçılık yapan Oya ile belki de hayatının en mutlu günlerini geçirirken daha evliklerinin ilk günlerinde yaşadıkları kötü olaylar ile birlikte kendini zor bir aşk üçgeninin ortasında bulur. Bir yandan da yeni tanıştığı öğrencisi Seda, Orhan’ı çıkılması güç bir yola sürüklemektedir. Üç kadın arasında kalan ve hayatı alt üst olan Orhan’ı zor günler bekler…

Üç kadınında körü körüne aşık olduğu Orhan, tercihini ilk aşkı Ayşe’den mi, karısı Oya’dan mı yoksa öğrencisi Seda’dan yana mı kullanacak?

Onur Ünlü’nün senaryosunu yazdığı Polisiye Drama tarzındaki film, 18 Aralık’ta seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ

ACI AŞK

“gönlümü put sanıp kıran kim?”  – Asaf Halet Çelebi

Günlük gazetelerde çoğumuzun dikkatini üçüncü sayfa haberleri çeker çünkü orada ‘başımıza gelmesi çok mümkün’ olaylar yer alır… Konuları hayatın tam içindendir… Ve her nedense en çok ilgilendiklerimiz içinde ‘aşk’ olan haberlerdir: Aşık ve aldatılmış insan ‘suç’ işler… Pişman olan olur, olmayan da… Bu yaşananları gazetelerden okurken bir an düşünürüz: ‘Ben olsam ne yapardım?’ diye çünkü hemen herkes hayatında en az bir kez aşık olmuş, aldatılmış ve/veya aldatmıştır… Ne yapar aldatılan? Affetmek mümkün müdür? Aldatmanın bir nedeni var mıdır?

Hayır, ‘Acı Aşk’ bir üçüncü sayfa haberini film yapmıyor: Aşkı dört tarafından kuşatan sert bir ‘aldatma’ hikâyesi anlatıyor. Yukarıda söylediğim ‘ben olsam ne yapardım’ sorusunu kendi kendimize değil, filmin kahramanları adına soruyoruz ve hikayeye oradan başlıyoruz ‘Acı Aşk’da…

Aldatılmak nasıl derin kalp yaraları açarsa insanda, filmdeki dört kişinin de ayrı ayrı kalpleri kırık, yaralı, aldatılmış… En başta Orhan kalbi kırılan… Sonra kalpleri kırılacak, kırılmış kadınlar; Oya, Ayşe ve Seda… Aldatanla aldatılanın bir süre sonra birbirine karıştığını görüyoruz olaylar gelişirken: Zalim kim, mazlum kim? Masum var mı?  Giderek bir çeşit ‘sıkışma’ ve beraberinde sıkışmadan kurtulma çabasını anlatan bir  hikaye oluyor vardığımız yer… Kaderlerine isyan eden, mücadeleyi bırakmayan karakterlerimiz ‘damar’ şarkılar dinliyorlar filmde: Öyle ki, bahsedilen şu ‘affetmek’ meselesine yanıt verir gibi, nakaratında “Seni yakacaklar benim yerime / Seni tanrı bile affetmeyecek (Tekintüre)”  diyor sözleri…

A. Taner Elhan

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Arı Kovanına Çomak Sokan Kız - The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest (2011) Şeytan Uykuda - Mete Miedo - Don’t Come Back Alive (2023) Katil Köpek Balığı - Shark Night 3D (2011) Tüm Sırların Sahibi Kız - The Girl With All The Gifts (2016) Vampir Cehennemi: İstila - The Stakelander (2017) Örnek Aile / The Joneses (2010)

Leave a comment