Sokaklarda büyümüş, yasa dışı işlere bulaşmış amaçsız bir adam…
Köyde büyümüş , doğuştan zeka geriliği olan bir başka adam…
Birbirine zerre kadar benzemeyen kaderleri ve yaşam çizgileri …
Kardeş olmaları dışında….

Mustafa Üstündağ ve Levent Üzümcü, Bulutları Beklerken’in Elenisi, ödüllü oyuncu Rüçhan Çalışkur, meslek kariyerleri boyunca en sıra dışı  filmde oynuyorlar ve kelimenin tam anlamı ile oyunculuklarını döktürüyorlar.

Son yılların en iyi senaryolarından biri filme çekiliyor. İlkay Akdağlı’nın yazdığı ve
Şafak Bal’ın yönettiği ABİMM..! adlı film, gerek konusu, gerek kadrosu ile önümüzdeki
sezonun en iddialı yapımlarından biri olacak!…

Müstafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Selen Seyven, Rüçhan Çalışkur,  ve Haldun Boysan’ın başlıca rollerini oynadığı film, komediden drama akan temposu ile izleyenleri büyüleyecek. Hayatını yasa dışı işlerle kazanan Çetin’in ( Mustafa Üstündağ) halası olduğunu iddia eden bir kadından ( Rüçhan Çalışkur) bir telefon alması ile yaşamı renklenir. Halası kendisine bir miras kaldığını söyler ve davet eder. Büyük servet kazanacağını düşleyerek halasının köyüne giden Çetin’i  bir sürpriz beklemektedir. Mirasın varlığından bile haberi olmadığı kardeştir ve üstelik de zeka özürlüdür. (Levent Üzümcü) Levent Üzümcü, film için 14 kilo alırken, Mustafa Üstündağ kendisi ile bütünleşen sakallarına veda etti.

Elita Film – Ergun Mercan’ın yapıcılığını yaptığı 2 milyon TL bütçe ile İstanbul, Ege ve
Marmaris sahillerinde çekilecek filmin Aralık ayında gösterime girmesi planlanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kimetsu Orkestrası Konseri - Kimetsu Orchestra Concert (2021) Zayıflığın Esareti - Abuse of Weakness (2014) Avatar: Suyun Yolu – Avatar: The Way of Water (2022) Maskeli Süvari - The Lone Ranger (2013) Bir Skandalın Peşinde - May December (2023) Toprağa Uzanan Eller (2014)

Leave a comment