Bu kemancıya dikkat edin! (The Times)
Litvanya Oda Orkestrası ve Sergej Krylov’dan mevsimler
Litvanya’nın en önemli orkestrası olan Litvanya Oda Orkestrası 21 Şubat’ta Cemal Reşit Rey’de sahne alacak. Kariyerinin doruğundaki orkestra konserin ilk yarısında Astor Piazzolla’nın Buenos Aires’te Dört Mevsim’ini konserin ikinci yarısında ise Vivaldi’nin Dört Mevsim’ini seslendirecek.
Konserin solisti, çok küçük yaşlarda dünyanın önemli orkestralarıyla konserler veren ve uluslararası yarışmalarda birincilik ödüllerini toplayan keman virtüozu Sergej Krylov. The Times’ın “Bu kemancıya dikkat edin!” dediği Sergey Krylov’un performansını La Stampa “Bir orkestra gibi duyulan bir keman” ve Neue Züricher Zeitung “Duygulanma” olarak ifade ediyor.
Krylov konserde, 1734 yapımı Stradivari kemanla sahne alacak. Sanatçı Litvanya Oda Orkestrası ile vereceği konser öncesinde, 19 Şubat’ta Ankara’da Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahne alacak.
29 ve 36 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Litvanya Oda Orkestrası (LOO) Hakkında:
Orkestra 1960 yılında Prof. Saulius Sondeckis tarafından kuruldu. LOO günümüzde Litvanya’nın en başarılı ve en çok alkış alan orkestrası olarak anılmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren orkestra ünlü şef ve solistlerin yanı sıra Demis Russous ile olduğu gibi diğer pek çok caz ve rock projelerinde de yer aldı. Litvanya Oda Orkestrası, eserlerini orkestraya ithaf eden, aralarında Alfred Schnittke, Arvo Pärt ve Pēteris Vasks‘ın olduğu şöhretli bestecilerle kimi eserlerin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi.
Sergej Krylov Hakkında:
Krylov, Moskova’da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kemana beş yaşında başlayan Sergey, on yaşında bir orkestrayla ilk defa sahneye çıktı ve hemen ardından Rusya, Çin, Finlandiya ve Almanya’da konserler verdi. Krylov genç yaşında “R. Lipizer” Uluslararası Yarışması’nda, Cremona’da yapılan “A. Stradivari” Yarışması’nda ve Viyana’da düzenlenen saygın “Fritz Kreisler” yarışmasında birincilik ödülleri aldı.
Sergej Krylov, Berlin ve Münih Filarmoni’de, Viyana Musikverein ve Konzerthaus’ta, Paris’te Radio France Oditoryumunda, Atina Megaron Merkezi’nde, Brüksel Bozar’da, Tokyo Suntory Salonu’nda, Buenos Aires’te Teatro Colon’da, Venedik’te Teatro La Fenice’de ve Milano’da Teatro alla Scala’da konserler verdi.
Mstislav Rostropovich ile kurduğu arkadaşlığı Krylov’un sanat yaşamında dönüm noktası oldu ve bu büyük Rus sanatçıyla çok defa beraber performans sergiledi.
Krylov, aralarında Vladimir Ashkenazy, Valery Gergiev, Yuri Temirkanov, Mikhail Pletnev, Nicola Luisotti, George Pehlivanian, Jutaka Sado, Saulus Sondezkis, Zoltan Kocsis, Julian Kovatchev, Muhai Tang ve Yuri Bashmet’in bulunduğu birçok şefle birlikte çalıştı ve önemli virtüozlerle beraber sahne aldı.
Krylov, 2009 Şubat ayında Saulius Sondeckis’in ardından Litvanya Oda Orkestrası’nın Müzik Yönetmeni olarak göreve getirildi.
Diskografisi, çok yakın zamanda yayınlanan Paganini’nin 24 Kapriçyosunun yanı sıra EMI, Melodya ve Agorà için yaptığı kayıtları içermektedir.
Sergej Krylov, Cremona “Fondazione A. Stradivari”nin verdiği, Sau-Wing Lam Koleksiyonu’ndan “İskoç Üniversitesi” (1734) Stradivari kemanını çalmaktadır.