Rapunzel’in cadıdan ve kuleden nasıl kurtulacağını merak ediyorsan, sayfayı çevir!

İlk kez 2011 yılında yayımlanan Masallar ve Toplumsal Cinsiyet adlı ödüllü çalışmasındaki bakış açısından yola çıkan Melek Özlem Sezer, “Sayfayı Çevir”de, klasik masalları çocuklar için yeni bir kurguyla, toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan bir yaklaşımla yeniden anlatıyor.

Rap Rap Rapunzel upuzun altın sarısı saçlarıyla hayatı öğrenecek. Bunun için de, önce cadının onu kapattığı o görkemli kuleden çıkış yolunu bulması gerekecek. Tıpkı “Rapunzel” gibi. Ancak, tam da öyle değil sanki… Sözgelimi, kurtuluşu beyaz atlı prenste de aramıyor bizimki. Ayrıca cadı sanılan cadı mı hakikaten? Bundandır olan bitenin, bildiğimiz masaldan biraz farklı akışı. Acaba bu masalda cadıdan ve kuleden nasıl kurtulacak Rapunzel?

Ormanda Tek Başına’dan sonra “Sayfayı Çevir” dizisi, Rap Rap Rapunzel ile devam ediyor.

Kitap: Rap Rap Rapunzel – Sayfayı Çevir 2
Yazan: Melek Özlem Sezer
Resimleyen: İpek Konak
Editör: Mehmet Erkurt, Ceylin Aksel
Tür: Öykü
Yaş aralığı: 7, 8, 9 +
Sayfa: 48
Fiyat: 67 TL

Rapunzel yazdıkça harfler meyveli çikolataya, etrafındaki karlar ise pamuk helvaya dönüşürdü. Okuma yazmayı böyle tatlı öğrendiğinden midir nedir, her şeyden çok sevdi kitapları. Okudukça canı daha çok, daha da çok kitap okumak istiyordu.

Melek Özlem Sezer Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Üniversitelerde masal analizi dersleri verdi. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Çocuk tiyatrosuna emek verdi. TRT radyolarına yetişkinler ve çocuklar için masal, özel radyolarda şiir programları hazırlayıp sundu. TRT Çocuk kanalı için animasyon senaryoları yazdı, seslendirme yaptı. Sinema, halkbilim ve şiir dalında pek çok ödül sahibi olan yazar, çocuklar ve yetişkinler için yirmiyi aşkın eser kaleme aldı; Büyüklere Mektuplar, Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri, Eldivenlerimi Kim Çalıyor?, Sakız Çiğneyen Kedi, Karagöz’ün Gölgesini Kim Çaldı?, Eyvah, Gölgeler Değişiyor!, Sen Hiç Kebikeç Gördün mü? ve Ormanda Tek Başına adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (34. hafta):
Batman Başlıyor - Batman Begins (2025) THE SURFER / SÖRFÇÜ (2025) Puff: Buzda Macera - Johnny Puff: Secret Mission (2025)
Arşivden Seçkiler:
Disco Boy (2023) Kış Masalı - Winter’s Tale (2014) Faust (2012) Bulmaca Kulesi (2019) Baekhyun: Lonsdaleite in Cinemas (2024) İkinci Şans (2016)