Kifayetsiz Pastoral

Yazar ve yönetmen Rıza Kıraç, Kifayetsiz Pastoral’de, Türkiye sineması ile “politika” arasındaki çetrefil ilişkiyi derinlemesine inceliyor. Kıraç, “Yönetmenlerin sinema dilini etkileyen ‘politik’ faktörler ve olaylar neler? Sinemanın kendisi konjonktürü etkileyebilir mi? Türkiye gibi bir ülkede apolitik sinema mümkün mü?” gibi birçok soruyu Türkiye ve dünya ekseninde cevaplıyor. Ayrıca, Türkiye sinemasında özellikle Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Semih Kaplanoğlu, Reha Erdem ve Tayfun Pirselimoğlu gibi birçok yönetmenin filmleriyle taşraya dönmesinin ya da taşra estetiğini filmlerine taşımasının nedenlerinin peşine düşüyor.

Kifayetsiz Pastoral, Türkiye sinemasına farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak, değerli bir eser.

Conan: Cilt 1

Conan: Cilt I ile birlikte Conan’ın tüm maceralarının ilk kısmı bir araya geliyor. İki ciltten oluşacak Conan derlemesiyle birlikte İthaki Yayınları kılıç ve büyü türünün klasiklerini okurlarla buluşturmaya yıllar sonra yeniden başlıyor.

Bizim dünyamızda; Atlantis’in çöküşünün sonrası ama bilinen tarihin öncesi. Birbiriyle sürekli savaş halinde olan devletlerin mahvettiği bir coğrafyada dünyaya geldi Conan. Kuzeyin acımasız topraklarında bir demir gibi dövüldü, sonra medeniyete ayak bastı. Bir hırsız olarak kendine isim yaptı, bir korsan olarak kayıp şehirler keşfetti, bir maceracı olarak binbir farklı tehlikeye atıldı, bir komutan olarak büyük zaferler kazandı ve bir kral olarak devletlere hükmetti.

Fantastik edebiyatın en meşhur karakterlerinden barbar Conan, ilk yayımlandığı tarihten itibaren birçok yazara ilham verdi, birçok okurun hayal dünyalarını süsledi. Popüler kültürün de büyük bir parçası haline gelen Conan’ın filmleri, oyunları, çizgi romanları yapıldı; onlarca yazar birçok macerasını kaleme aldı. Yazılmasının üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen Conan hâlâ kitleleri etkilemeye devam ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şaşkın Damat - Abo Nasab (2024) Hadi Be Oğlum (2018) Dr. Seuss Loraks - Dr. Seuss’ Lorax (2012) Amigos: Meksika Hazinesi (2017) Seans - Seance (2021) İblis’in Oğlu: 13. Vahşet (2013)