İlk üç günde 9 bin kişinin izlediği “Kelebek” filmi bazı köşe yazarları arasında tartışma yarattı.
Cuma günü 125 kopya ile gösterime giren KELEBEK filmi büyük tartışma yarattı…
Yönetmenliğini Cihan Taşkın’ın yaptığı ve başlıca rolleri DENİZ BOLIŞIK, CANER CİNDORUK, MÜNİR CAN CİNDORUK, VOLGA SORGU ve Suriyeli Dünyaca ünlü GHASSAN MASSOUD’un yer aldığı film, internet ortamında ve basındaki bazı köşe yazarları arasında tartışma yarattı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan filmin yapımcısı MAHMUT BENGİ, “bazı köşe yazarlarının filmi anlamadığını ve bir kez daha izlemeleri gerektiğini belirterek, ilginç olan filmi faşizan bulmaları… Filmde Amerikan propagandası yaptığımızı söylemeleri… Buna şaşırdık ve hayretle karşıladık. Bu filmde ne İslam propagandası ne Amerikan propagandası yapılmamaktadır. Amacımız 11 Eylül İkiz kuleler saldırılarının derinlemesine incelenmesi ve işlenmesi ise hiç değil. Biz bir olaydan yola çıkarak insanın kendini sorgulamasını ve kendisi ile hesaplaşmasını istedik. Çıkan haberleri görünce sadece PES diyorum” dedi.
Bildiğiniz gibi KELEBEK filmi 2 milyon dolar harcanarak Afganistan, Urfa, İstanbul ve Amerika da çekilmişti. Film, 3 günde 9 000 kişi ile açıldı.