Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Moda Haftası kapsamında  moda dünyasını anlatan ve haute couture’ün önemli temsilcilerini onurlandıran bir dizi film gösteriyor. Yves Saint Laurent , Christian Lacroix, Coco Chanel ve Karl Lagerfeld gibi isimleri birer efsaneye dönüşen modacıların yaşam serüvenleri ve yaratıcı dünyalarını keşfetmek için bu filmleri kaçırmayın !

YVES SAINT LAURENT – PIERRE BERGÉ, ÇILGIN AŞK (98’, Fransa, 2010)
yönetmen : Pierre Thoretton
2011 en iyi belgesel dalında César ödülü.
Dünya modasında devrim yapmış iki adamın aşk hikayesi. (Chantier Films’in katkılarıyla)

CHRISTIAN LACROIX, HAREKETSİZ SEYYAH (52’, Fransa, 2005)
yönetmen : Christian Dias et Julien Grappe
Fransa’nın Provans bölgesinin örf ve adetlerinden çokça etkilenmiş Arles doğumlu modacının portresi. (AB Production’ın katkılarıyla)

COCO CHANEL’DEN ÖNCE (110’, Fransa, 2009)
yönetmen : Anne Fontaine
oyuncular : Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Marie Gillain
Henüz modern kadını icat etmeden modern kadını kendisi hayata geçiren Coco Chanel’in hikayesi. (Chantier Films’in katkılarıyla)

LAGERFELD CONFIDENTIAL (89’, Fransa, 2007)
yönetmen : Rodolphe Marconi
Karl Lagerfeld bugün artık Fransız ve dünya kültürünün bir parçası. Bu yaratıcı belgesel de onun yaşantısının ve geçmişinin bir aynası… (Mars Entertainment’ın katkılarıyla)
9 – 12 Ekim 2013
Giriş ücretsizdir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (31. hafta):

Arşivden Seçkiler:
Başlat: Ready Player One - Ready Player One (2018) Yahşi Batı (2009) Şafaktan Önce - A Prater Before Dawn (2018) Garip Bir Aşk Öyküsü - Zack and Miri Make a Porno (2010) Son Savaş: Aşk - The Lovers (2015) Annemin Şarkısı - Klama Dayîka Min (2014)

Leave a comment