Mar

Konu: Taşrada yaşayan öksüz iki kardeş ve eli kolu bağlı bir babanın hayata tutunma çabasını ele alıyor. Güven; yağan yağmurla aşkının ilk tohumlarını yüreğine eker. Yılmaz; güneş kızgınlığı kadar aşkın ilk dokunuşları bedeninde derinden hisseder. Hacı Halil ise yüreğindeki ve bedenindeki eksik parçalarla son bir yola çıkmak ister.
Üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi-kadın arayışı içinde. Ama o kadınlara ulaşmak, coğrafyanın engebeli arazisi kadar zor ve meşakkatli, sosyal ve kültürel olarak da bir o kadar imkansız gibidir.  Küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için hayat her an hırçınlaşabilir.

Gösterim Tarihi: 20 Nisan 2012
Dağıtım: Özen Film
Yapım: Yeniden Film
Yönetmen: Caner Erzincan
Görüntü Yönetmeni: Candan Murat Özcan
Oyuncular:
Volga Sorgu (Yılmaz)
Begüm Kütük (Bahar)
Güray Kip (Memduh Rahim)
Mahmut Gökgöz(Dişçi Nedim)
Yılmaz Şerif (Hacı Halil)
Konuk Oyuncular:
Ahmet Kural, Sırrı Süreyya Önder

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629321220817″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (10. hafta):
Vina: Kötü Ruh - Vina: Before Seven Days (2025) Mukadderat (2025) Dalya ve Kırmızı Kitap - Dalia and the Red Book (2025) Çiğdem (2025) Flow: Bir Kedinin Yolculuğu (2025) Boudica (2025) Ozi: Doğanın Koruyucusu - Ozi: Voice of the Forest (2025) Anora (2025) Bu Gece Uyku Yok - You Shall Not Sleep Tonight (2025) Mickey 17 (2025)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Mektupları - Mal de Pierres – From the Land of the Moon (2016) Blue (2017) Savaştan Sonra - Mudbound (2018) Mickey 17 (2025) R ü z g a r l a r (2013) Yarının Sınırında - Starred Up (2014)

Leave a comment