Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği, Galata Film yapımı doğa sorunlarına duyarlı organik komedi “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmi; 12-15 Ocak tarihlerinde yapılacak Exponatura fuarına taşınıyor.
Yeşilköy İstanbul Fuar merkezinde düzenlenecek olan Exponatura Fuarı’nın 12 Ocak saat 14.00’te yapılacak olan açılış töreni, film ekibi ve doğal yaşam tutkunlarını buluşturarak renkli görüntülere sahne olacak.
Fuar alanı içinde kurulacak olan ‘Entelköy Efeköy’ dekorunda film setini andıran, Anadolu eşekleri, saman balyaları, elekler, yayıklar, sepetler ve organik tarım ürünleri yer alacak.

Exponatura Fuarı ayrıca, “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmine organik tarım ve doğal yaşam bilincine vermiş olduğu katkıdan dolayı plaket sunacak.
Tureks Uluslar arası Fuarcılık tarafından organize edilen Exponatura Fuarı  12-15 Ocak 2012 tarihlerinde hergün saat 11.00-19.00 saatleri arasında doğal yaşam tutkunlarının ziyaretine açık olacak.

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” HAKKINDA:
GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor.
Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları. Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vera'nın şöförü - Voditel Dlya Very (2010) Savaş Atı - War Horse (2012) Şimdi Gel de Gör Beni - Lola Versus (2012) Eylül (2011) Arabalar 2 - Cars 2 (2011) Dörtlü - Quartet (2013)

Leave a comment