23. YIL ENKA KÜLTÜR SANAT BULUŞMALARI
JOHANN STRAUSS ENSEMBLE VİENNA ORKESTRASI
KONSERİ İLE BAŞLIYOR!

ENKA Kültür Sanat’ın “Yüksek Titreşimli Performanslar” sloganıyla gerçekleştirdiği 23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları; Johann Strauss Ensemble Vienna Orkestrası’nın, Viyana valslerinden Türk tangolarına uzanacak bir müzik ziyafetiyle başlıyor! 24 Ekim 2011, Pazartesi akşamı saat 20:30’da gerçekleştirilecek konserde, Alfred Pfleger yönetimindeki orkestra; W. A. Mozart, J.Strauss, F. Kreisler, K. M. Ziehrer, F. Lehar ve Serkan Gürkan’dan eserler seslendirecek.

Alfred Pfleger (Keman ve Şef), Alice Pfleger (Flüt), Christoph Yimper (Klarinet), Ilse Montocchio (Piano), Serkan Gürkan (Keman), Dr. Georg  Schröfl (Viola), Irene Frank (Cello), Romana Beutel (Soprano) ve Sergej Bolotny’den (Keman) oluşan orkestra; bu özel konserinde Avusturya’nın klasik ezgilerini Türk Tango’su ile buluşturacak.

Programına, W. A. Mozart’ın “Andante in C für Flöte und Orchester” adlı eseriyle başlayacak olan Johann Strauss Ensemble Vienna Orkestrası, Serkan Gürkan’a ait “Tango” ve “Waltz” eserleriyle devam edecek. Johann Strauss’un, “Frühlingsstimmen”, “Tritsch-Tratsch”, “Mein Herr Marquis (arya)”, “Radetzkymarsch” adlı eserlerinin de aralarında bulunduğu 7 eserini seslendirecek olan grup, F. Kreisler, K. M. Ziehrer ve F. Lehar’ın eserlerine de yer verecek.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.
Etkinlikler Öğrencilere Ücretsiz.
Bilet Fiyatı (ENKA Resmi Web Sitesinde): “Don Juan’ın Gecesi”: 40 TL – Diğer Tiyatro Oyunları: 20 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Kızı - The Harbinger (2022) Kürtaj - L'événement (2022) Sniper: Duvar - The Wall (2017) Koro - Boychoir (2015) Denizin Ortasında - In the Heart of Sea (2015) Clive Barker’dan Kan Kitabı / Clive Barker’s Book of Blood (2009)

Leave a comment