10 kurucu üye,toplam 24 dernekten oluşan Kastamonu Pınarbaşı Dernekler Federasyonu, 13 Mart 2011 tarihinde Abdi İpekçi kompleksinde düzenleyeceği festivale, Kastomonu’lu sanatçı Serdar Ortaç sahne alacak. Yirmidört derneğin bir araya gelerek kurduğu Pınarbaşı Dernekler Federasyonu son yıllarda kurulan en güçlü sivil toplum örgütü haline gelme vizyonu ile yola çıktı.
Kastamonu’nun özellikle Pınarbaşı’nın eşsiz zenginliklerini tanıtmak ve Pınarbaşı’yı kültürel ve ekonomik anlamda daha da zenginleştirmek ilkesi ile yola çıkan dernekler federasyonu düzenleyecek olduğu basın toplantısı ve açılış festivali ile çalışmalarına başladı.
Pınarbaşı Dernekler Federasyonu açılış festivali 13 Mart 2011 de Abdi İpekçi Spor
Salonu’nda Kastamonu’lu sanatçılar ve Kastamonu’luların katılımıyla gerçekleşecek. Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda düzenlenecek olan gecede Ali Güven, Hüsnü Şenlendirici, Hasan Yılmaz ve Kastamonulu sanatçı Serdar Ortaç sahne alacak.
Sympathy Organizasyonun yürüttüğü festival öncesi Pınarbaşı Dernek Federasyonu’nun festivalde yer alacak sanatçıların katılımı ile gerçekleşen ve dernek federasyonunun vizyon ve misyonunun anlatılacağı basın toplantısı dün Tarabya Le Pecheur Restaurant’ta iş adamlarının, dernek üyelerinin ve basının katılımıyla gerçekleşti.
PINARBAŞI DERNEK FEDERASYONU BAŞKANI ŞENOL SADE’NİN MESAJI
Kastamonu Pınarbaşı Dernekler Federasyonu olarak, 10 kurucu üye, toplam 24 dernekten
oluşmuş güçlü sivil toplum örgütümüzün 13 Mart 2011 tarihinde Abdi İpekçi kompleksinde,Pınarbaşı halkı başta olmak üzere tüm Kastamonulular ile buluşacağımız açılış festivalinin yapılacağını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.
Yaklaşık 15.000 üyesi ile son yıllarda kurulan en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olma vizyonuna sahip olan Kastamonu Pınarbaşı Dernekler Federasyonu, ülkemizin çeşitli illerine dağılmış yüz binlerce Pınarbaşı’lının sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan güçlenmesi tüm platformlarda etkin olarak yer alması Pınarbaşı’nın eşsiz zenginliklerinin tanıtılması,ekonomisinin güçlendirilmesi ve tersine göç gibi misyonlarla kurulan örgütümüzün tanıtım festivalidir.
2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, 2500 yılı aşan tarihiyle, Asya ve Avrupa’yı birleştiren bir şehir olarak geçmiş medeniyetlerin ve kültürlerin beşiği olması vizyonu ile Kastamonu ilinin kültürel ve doğal güzelliklerine sahip olan Pınarbaşı ilçesinin bu festival ile bütünleşmesi, ülkemizin kültür, turizm ve uluslararası ticaret yönünden de çok büyük bir öneme sahiptir.
Bu Festival; Ülkemizin Değerli Devlet büyükleri, kamu ve özel sektör yöneticileri ,
işadamları ile birlikte sadece Federasyon üyeleri değil tüm Kastamonuluları kucaklayacak sağlık, eğitim ve kültür turizm konularında büyük projeler üzerinde çalışmakta olan Pınarbaşı Dernekler Federasyonu ile buluşmasına zemin oluşturacaktır. Amacımız önce ilçemizde, sonra Kastamonu’da ardından da tüm ülkemizde sözü dinlenen yolu açan ve belirleyen kitleleri sürükleyen bir güç olmaktır. Bunun için 1001 tane yol var.
“Ya Bir Yol Bulacağız, Ya Bir Yol Yapacağız”
Bu vesile ile ilgili tüm tarafları 13 Mart 2011 de Abdi İpekçi Arena’da gerçekleştirilecek olan “Pınarbaşı Dernekler Federasyonu Açılış Festivali” ne davet ediyor ve tük hemşerilerimizi orada görmek istiyoruz.
Güzel ve güvenli bir gelecek dileğiyle…
Şenol SADE
Pınarbaşı Dernekler Federasyon
Başkanı