LEVENT ÜZÜMCÜ TİYATROSU’NUN “BEN TÜRKAN SAYLAN”I 12 TEMMUZ’DA, SEMAVER KUMPANYA’NIN “GÜZEL SON”U
13 TEMMUZ’DA KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA!

Tiyatrolarla seyircilerini yıldızların altında buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun sahnelediği “Ben Türkan Saylan” ve Semaver Kumpanya’nın “Güzel Son” oyunlarıyla devam ediyor! Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; binlerce gencin hayatına dokunan, cüzzamla mücadelenin simge ismi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucularından Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını Şenay Gürler’in içtenlikli performansıyla sahneye taşıyan “Ben Türkan Saylan”, 12 Temmuz Çarşamba akşamı sahnelenecek. Garip döneminin şair, sanatçı ve eleştirmenlerinden oluşan bir grup entelektüelin dünyasından İstanbul’u anlatan “Güzel Son” ise 13 Temmuz Perşembe akşamı seyirciyle buluşacak. KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, Mey|Diageo kurumsal desteği ve URU organizasyonuyla gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun biletleri, etkinlik başlama saati olan 21.00’e kadar biletinial.com’dan temin edilebilir.

Şehirde kültür, sanat ve eğlencenin nabzını tutan KüçükÇiftlik Park’ın hayata geçirdiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda 2023 sezonu, yemyeşil, huzurlu bahçe ortamında sahnelenen oyunlarla devam ediyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda 12 Temmuz 2023 Çarşamba akşamı, Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Ben Türkan Saylan” oyunu sahnelenecek. Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği, Şenay Gürler’in incelikli ve içten yorumuyla sahneye koyduğu “Ben Türkan Saylan”, fedakârlığın, aydınlığın, çağdaşlığın, cumhuriyet ilkelerine bağlılığın en önemli isimlerinden biri olan Türkan Saylan’ın hayatını anlatıyor. Binlerce cüzzam hastasının tedavi edilmesine, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kardelenler projesi ile 100 bini aşkın kız çocuğunun okuyup meslek sahibi olmasına önderlik eden Saylan’ın hayatından kesitler de sinevizyonla perdeye yansıtılıyor.

13 Temmuz 2023 Perşembe akşamı ise KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, Semaver Kumpanya’nın bu sezon sahneye koyduğu yeni oyunu “Güzel Son”a ev sahipliği yapacak. Işıl Kasapoğlu’nun 30 yıl önce tasarladığı “İstanbul Mon Amour”’ projesinin parçası olan oyun, Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Nurullah Ataç, Sait Faik Abasıyanık, Suat Derviş, Halim Şefik Güzelson gibi karakterlerin dünyasından İstanbul’u anlatıyor. Hakan Tabakan’ın yazdığı, yönetmenliğini Volkan M. Sarıöz’ün yaptığı “Güzel Son”da Ahmet Kaynak, Mehmet Konu, Burakhan Yılmaz, Metin Alpargun, Muhammed Türkoğlu, Onur Şenol ve Selen Şenay rol alıyor.

Mey|Diageo kurumsal desteği ve URU organizasyonuyla düzenlenen Bahçe Tiyatrosu’nda kapı açılış saati 19.30, oyunların başlama saati ise 21.00. Oyunların biletleri biletinial.com’dan temin edilebilir.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 2023 Programı
12 Temmuz Çarşamba Ben Türkan Saylan – Levent Üzümcü Tiyatrosu
13 Temmuz Perşembe Güzel Son – Semaver Kumpanya
19 Temmuz Çarşamba Neyzen Tevfik “Hiç” – BKM
20 Temmuz Perşembe Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit – Tiyatro HemHâl
2 Ağustos Çarşamba Deli Bayramı – DasDas
3 Ağustos Perşembe Tek Kullanımlık Hikâye – Kumbaracı50
4 Ağustos Cuma Üçü Bir Arada – Davran Tiyatrosu
9 Ağustos Çarşamba Taxim – Baba Sahne
10 Ağustos Perşembe Bir Baba Hamlet – Baba Sahne
16 Ağustos Çarşamba N’Olcak Bu Yusuf-Umut’un Hali – Tiyatro HemHâl
17 Ağustos Perşembe İmparator – Dostlar Tiyatrosu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saint Laurent (2015) Alem-i Cin 2 (2019)  Fame (2009) Şarkı Söyleyen Kadınlar (2014) Kod 355 - The 355 (2022) Dedektif Dee: Gizemli Alev - Detective Dee and the Mystery of Phantom Flame (2012)