Sekiz Dağ – The Eight Mountains

Sekiz Dağ çok iyi bir arkadaşlığın hikâyesini, çocukların büyüyüp yetişkin olmalarının, babalarının izini silmeye çalışırken hep onların izinden baba evine dönüşlerinin hikâyesini anlatıyor. Pietro ile Bruno, Alp dağlarının benzersiz doğası ve şartlarında çocukken tanışırlar. Pietro şehirli, Bruno is gerçek dağ köylüsüdür. Yıllar içinde her karşılaşmalarında aşkları, kayıpları, aileleri, yazgılarını birbirleriyle paylaşırlar; arkadaşlıkları her yıl perçinlenir, gerçek dostluğun özünü görürler. Paolo Cognetti’nin Türkçeye de aynı adla kazandırılan romanından uyarlanan Sekiz Dağ, hayatın dört mevsimini otuz yıla yayarak basit ama epik bir hikâye anlatıyor; doğa, erkeklik, aile, zaman, yakın arkadaşlığa dair evrensel değerler ve kendi yolunu çizmek gibi hayatın elzem niteliklerini el alıyor. Sekiz Dağ’ın yönetmenleri Altın Lale kazanmış Felix van Groeningen (Şeylerin Boktanlığı, Güzel Oğlum) ile oyuncu eşi Charlotte Vandermeersch.

Yönetmen: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Oyuncular: Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Filippo Timi
Ülke: İtalya, Belçika, Fransa
Yapım Yılı: 2022
Tür: Dram
Süre: 147′
Dil: İtalyanca; Türkçe altyazılı
Vizyon Tarihi: 24 Mart 2023
Dağıtım: Başka Sinema Dağıtım
İthalat: Bir Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
One Direction: This Is Us (2013) Siyahın Elli Tonu - Fifty Shades of Black (2016) Yalan Labirenti - Im Labyrinth Des Schweigens – Labyrinth of Lies (2016) Eksk Syflr - Eksik Sayfalar (2013) Kahraman Kuyruklar - Pattie et la Colere de Poséidon - Argonuts (2023)