4. KİEV TÜRK FİLMLERİ HAFTASI’NDA
5 TÜRK FİLMİ UKRAYNALI SİNEMASEVERLERLE BULUŞTU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü himayelerinde TÜRSAK Vakfı tarafından 1-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen  4. Kiev Türk Filmleri Haftası Ukraynalı sinemaseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

“4.Kiev Türk Filmleri Haftası” kapsamında yönetmenliğini Selim Demirdelen’in yönetmenliğini yaptığı Kavşak, Erhan Kozan’ın Çakal, Belma Baş’ın Zefir, Seren Yüce’nin Çoğunluk ve Theron Patterson’un Bahtıkara isimli filmleri gösterildi.

1 Haziran 2011 tarihinde Kiev’in en eski sineması olan Zholtan Sineması’nda gerçekleştirilen basın toplantısında Türsak Vakfı Genel Başkanı Engin Yiğitgil, TÜRSAK Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yönetmenler Birliği Başkanı Reis Çelik, Yönetmen Selim Demirdelen, Yönetmen Erhan Kozan, Oyuncu Güven Kıraç ve Oyuncu Damla Sönmez Ukrayna basınının sorularını yanıtladılar.

Türkiye’de devlet, sinema sektörü ve sivil toplum örgütlerinin, işbirliği ve dayanışması, esere olan saygı, devletin sinemaya verdiği destek gibi konularda son derece şaşırtıcı bir Türk Sinema Sektörü tablosunun çizildiğinin yansımaları; Ukraynalı sinemaseverler ve Ukrayna basının sorduğu sorulardan izlenildi.   Yönetmen Selim Demirdelen, Yönetmen Erhan Kozan ve Oyuncu Damla Sönmez Ukraynalı yazılı basın mensupları ve televizyon kanalları ile röportajlar gerçekleştirdiler.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü himayelerinde T.C. Kiev Büyükelçiliği işbirliği ile TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen 4. Kiev Türk Filmleri Haftası’nın açılışı  1 Haziran 2011 de Zholtan Sineması’nda gerçekleştirildi. Sunumunu Renata Kireyeva’nın üstlendiği açılış töreninin ardından  yönetmeni Selim Demirdelen ve oyuncusu Güven Kıraç’ın  katılımıyla Kavşak filmi gösterildi. Beş gün süren gösterimlerde 2000 Ukaraynalı sinemasever filmleri takip etti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aramızda Casus Var / Burn After Reading (2008) Devrimden Sonra  (2011) Umut Işığım - Silver Linings Playbook (2013) Deccal - Antichrist (2010) Kurbağa Prens - Ribbit (2015) Devlet Sırrı - Secret Defense (2009)

Leave a comment