KANLI KOMEDYA ‘CALIGULA’
TİYATRO SAHNESİNDEN
İNSANA ve İNSANLIĞA TUTULAN BİR AYNA!

Roma İmparatoru Caligula’nın hayatından bir kesiti sahneye taşıyan, Baba Sahne’nin ödüllü prodüksiyonu Kanlı Komedya ‘Caligula’, diktatör Caligula’nın halkına yaşattığı zulmü ve halkın bu zulüm karşısındaki tepkisizliğine olan şaşkınlığını anlatıyor.

Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun’un rol aldığı, Ragıp Yavuz’un yönettiği Kanlı Komedya ‘Caligula’, 20 Ekim Pazar günü 16.00’da Baba Sahne’de izlenebilir.

Dünyaca tanınan Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı Kanlı Komedya ‘Caligula’, esas adı Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus olan Roma İmparatoru Caligula’nın hikâyesini anlatıyor. M.S. 37-41 yılları arasında hüküm süren Caligula, dünyada en sevdiği kişi olan Drusilla’yı kaybetmesiyle hayata olan bağlılığını yitirir ve zorba, vahşi, acımasız bir diktatöre dönüşür. Bu diktatörlüğüne rağmen sessiz kalan ve başkaldırmayan halkı karşısında Caligula, şaşkınlığını şu sözlerle ifade eder: “Siz ne kadar korkak, ikiyüzlü, çanak yalayıcı, şerefsiz yaratıklarsınız ki, benim bunca zulmüme, haksızlığıma, keyfiliğime tahammül ediyorsunuz. Karşı durmuyorsunuz. Başkaldırmıyorsunuz!” Ancak yine de bir tepki almayı başaramaz…

Halkın özgürlük ve demokrasi arayışına eleştirel bir yaklaşım sunan Kanlı Komedya ‘Caligula’ oyununda Caligula ve çevresindekiler, Ragıp Yavuz’un trajikomik yorumunda güncelliğini koruyan metaforik birer “figür” olarak işleniyor. Hüseyin Mevsim’in dilimize çevirdiği, sahne ve kostüm tasarımına Barış Dinçel’in imza attığı oyunda Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun rol alıyor.

Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Oyunu Ödülü’nü kazanan oyun; Öktem’e 24. Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, Saraçoğlu’na 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, Üstündağ’a 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, Yüksel Aymaz’a ise 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Işık Tasarımı ödüllerini getirdi.

Tek perdelik Kanlı Komedya ‘Caligula’; 20 Ekim 2019 Pazar günü saat 16.00’da Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda sahnelenecek. Oyunun biletleri, babasahne.com’dan ve gişeden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Annemle Geçen Yaz - Que Horas Ela Volta – The Second Mother (2016) Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz - Mamma Mia: Here We Go Again (2018) Özgürlük Yürüyüşü - Selma (2015) Sadece Sen (2014) Hakikat: Şeyh Bedreddin (2021) Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör (2023)