Metrodan Kaçış – The Taking Of Pelham 1 2 3

Yönetmen: Tony Scott
Oyuncular: John Travolta, Denzel Washington, John Turturro, James Gandolfini, Luis Guzman
Senaryo: Brian Helgeland
Tür: Aksiyon, Gerilim
Süre: 120 dk.
Firma: Warner Bros.
Vizyon Tarihi: 31.07.2009
Özet: Bernard Ryder liderliğindeki silahlı bir grup, yüklü miktarda fidye için metroyu kaçırır ve içindeki yolcuları rehin alır. Ryder istenen para temin edilmesse yolcuları öldürmekle tehdit etmektedir. Metronun hareket saatlerinden ve güvenliğinden sorumlu Teğmen Zachary Garber de yolcuları sağ salim kurtarabilmek için uğraşmaktadır. Ancak karşısındaki suçlular her türlü tehlikeyi göze almışlardır.

Web Sitesi: http://www.catchthetrain.com/

Küçük Deniz Kızı Ponyo – Ponyo On The Cliff By The Sea

Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senaryo: Hayao Miyazaki, Melissa Mathison
Tür: Animasyon
Yapım: Japonya  2008
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 31 Temmuz 2009
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: Miyazaki’nin Ghibli Stüdyosu ile birlikte gerçekleştirdiği 10. film olan Ponyo, yönetmenin uzun zamandır çektiği en şirin film olma özelliğini de taşıyor. Tamamı el ile çizilen Ponyo’da Miyazaki 170.000’i aşkın ayrı çizimden kullanarak kendi rekorunu kırıyor. Yaşadığı krallıktan kaçarak insane olmak isteyen küçük balık-prensesin rengârenk hikâyesini anlatan Ponyo, başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e bütün sinemaseverler için kaçırılmaması gereken bir film.

Franklyn

Yönetmen: Gerald Mcmorrow
Oyuncular: Ryan Philippe, Eva Green, Sam Riley, Bernard Hill
Senaryo: Gerald Mcmorrow
Tür: Dram, Fantastik
Süre: 98 dk.
Firma: Tiglon Film
Vizyon Tarihi: 31 Temmuz 2009
Özet: Körfez Savaşı gazisi, dini bütün Esser, gelecekteki hayali Londra’nın evsizlerin hükmündeki karanlık sokaklarında kayıp asi oğlunu aramaktadır. Otuzlarındaki Milo, gerçek aşkın saf ve güçlü duygularına tekrar sahip olmak için çabalayıp durmaktadır. Şehrin tek ateisti, başına buyruk maskeli detektif Preest sokaklarda intikam peşindedir. Tek bir kurşun, bu dört kayıp ruhun kaderini beklenmedik bir şekilde belirleyecektir.

Web Sitesi
: http:// www.franklynthemovie.co.uk

Histeri – The Children


Yönetmen
: Tom Shankland
Oyuncular: Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield, Rachel Shelley
Senaryo: Paul Andrew Williams, Tom Shankland
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 84 dk.
Firma: Tiglon Film
Vizyon Tarihi: 31 Temmuz 2009
Özet: Sakin bir Noel tatili geçirmek ve Noel’i beraber geçirmek üzere bir araya gelen iki ailenin tatili, çocukların birer birer hastalanıp, ailelerine karşı dehşet saçmaya başlamalarıyla korkunç bir hal alır.

Web Sitesi
: http://www.thechildrenmovie.com

Kontes – The Countess

Yönetmen: Julie Delpy
Senaryo: Julie Delpy
Oyuncular: Julie Delpy, William Hurt, Daniel Brühl, Anamaria Marinca
Tür: Dram/Gerilim
Yapım: Fransa/Almanya 2008
Süre: 98 dk.
Vizyon Tarihi: 31 Temmuz 2009
Firma: Bir Film – Tiglon Film
Özet: Aşk, intikam ve gurur arasında kalan kanlı katil Kontes Bathory’nin yükseliş ve düşüşünün öyküsü.
1560 doğumlu kontes, 14 yaşında iken nüfuzlu bir lord ile evlendirilir. Dönemin en güzel, akıllı ve güçlü kadını olarak anılan kontes, erkeklerin hakim olduğu ve sadece onların sözünün geçtiği bir dünyaya başkaldıran bir kadın olarak öne çıktı. Bir davette kendinden oldukça genç olan Istvan’a aşık olur ve tutku dolu bir aşk yaşarlar. Fakat bu mutlulukları uzun sürmeyecektir çünkü Istvan’ın babası Kont Thurzo oğlunu ondan ayırmak için planlar kurmaktadır.

Dünyanın Sonundaki Kıta – Le Dernier Continent – Mission Antarctique – The Last Continent

Yönetmen
: Jean Lemire
Türü: Belgesel
Vizyon Tarihi: 31 Temmuz 2009
Firma: Pinema Film – D Productions
Özet: Yönetmen Jean Lemire ile günümüz araştırmacıları, bilim adamları ve film yapımcılarından oluşan ekibi, 430 günde, gezegenin geri kalanından izole olmuş, bağlantısını koparmış bir yere, dünyanın sonundaki kıta Antarktika’a doğru yola çıkar. Burada kuralları, penguenler, foklar, balinalar ve albatroslar koymaktadır. İnsanlarsa geçici ziyaretçilerden başka bir şey değildir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Takip - The Rover (2014) Alex Cross (2013) Babamın Sesi - Dengê Bavê Min (2012) Salak ile Avanak Geri Dönüyor - Dumb and Dumber To (2014) Cafe Society (2016)

Leave a comment