AÇLIK OYUNLARI: ATEŞİ YAKALAMAK
22 KASIM’DA SİNEMALARDA!

Tüm dünyada gişe rekorları kıran AÇLIK OYUNLARI filminin devamı olan AÇLIK OYUNLARI: ATEŞİ YAKALAMAK Vodafone FreeZone sponsorluğunda 22 Kasım’da seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor!
Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak, 2012’de muhteşem bir gişe başarısı yakalayan AÇLIK OYUNLARININ arkasından; dünya çapında bir fenomen haline gelen hikayeye yeni bir soluk yaratmaya geliyor. Büyük beğeni toplayan ilk film, izleyiciye ilgi çekici ve ütopik olmayan Panem kültürünü tanıttı. Her yıl on iki ezilen bölgenin bir kız bir erkek gencinin hayatta kalma savaşı için ışıltılı başkente göndermesini anlattı. Akademi ödüllü Jennifer Lawrence, Açlık Oyunları alanında imkânsız seçimler yapmaya zorlanan, 16 yaşındaki kadın kahraman Katniss’i büyük bir uyumla canlandırdı.
Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak filminin yönetmenliğini Francis Lawrence, senaryosunu Suzanne Collins’in “Ateşi Yakalamak” romanına dayanarak Simon Beaufoy ve Michael DeBruyn, yapımcılığını ise Nina Jacobson ve Jon Kilik üstleniyor.
Roman, sadece Birleşik Devletlerde 50 milyon kopyaya ulaşan 3 kitaplık serinin ikincisi.
Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak; Katniss Everdeen’in (Jennifer Lawrence) yoldaşı Peeta Mellark (Josh Hutcherson) ile birlikte 74. cü Açlık Oyunlarını kazanması ve eve sağ salim dönmesiyle başlar. Kazanmak, aslında ailelerini ve arkadaşlarını geride bırakıp, bütün bölgeleri tek tek gezmelerini gerektiren “Zafer Turu” yapmaları anlamına gelmektedir. Yol boyunca Katniss ayaklanmanın başlamak üzere olduğunu fark eder. Fakat başkent, hala büyük ölçüde Başkan Snow’un kontrolündedir. Snow ise her şeyden habersiz bütün Panem’i değiştirebilecek olan Açlık Oyunlarının 75. Yılı etkinliklerini hazırlamakla meşguldür.
BU YIL AÇLIK OYUNLARININ 75. YILI!
Katniss Everdeen için hedef, daha önce hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Ezilen ulusunun bu utanç verici kanlı müsabakasını uzatmak için savaştığı zaman daha dün gibiydi. Şimdi ise yıllık Açlık Oyunları tekrar yaklaşıyor ve bu yıl bir daha arenaya dönebileceğini hayal bile edemeyen Katniss ve diğer bütün eski kazananların katılacağı bir “Üçüncü Çeyrek Asır Oyunları” olması nedeniyle daha da önemli.
Katniss’i hiç beklemediği şekilde tekrar Açlık Oyunları’na iten bu yeni öyküsü ile film, oyuncularına ve ekibine daha önce keşfedilmemiş duygusal ve teknik tecrübeler yaşattı. Katniss ve yoldaşı olan Peeta, Zafer Turu ile Panem’in bölgelerini gezer, sonrasında onları yok etmek amaçlı tasarlanan oyunlar için alıkonulurlar. Yapımcılar, Collins’in hikâyesine de bağlı kalarak hikâyeyi ve karakterleri daha da zorlama fırsatı yakaladılar.

Vizyon Tarihi: 22.11.2013
Yönetmen: Francis Lawrence
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Jena Malone, Woody Harrelson
Senaryo: Simon Beaufoy, Michael Arndt
Süre: 146 dk
Dağıtım: TİGLON
İthalat: FİDA FİLM

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637584928826″]

Fragmanı izlemek için:

http://bit.ly/HKKq66

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çıplak Ten - Carne trémula (2022) Ali Kundilli 2 (2016) Vahşiler - Savages (2012) Şarkını Söyle - Sing (2016) Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (2014) Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Leave a comment