Kirpi

Yönetmen: Erdal Murat Aktaş
Oyuncular: Güven Kıraç, Mazhar Alanson, İrem Altuğ, Birsen Dürülü
Senaryo: Sulhi Dölek, Atay Sözer
Tür: Komedi
Dil: Türkçe
Süre: dk.
Firma: Medyavizyon – Demo Film – Saran Film
Vizyon Tarihi: 30.01.2009
Özet: Kirpi, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını komik bir dille anlatıyor. Kirpi’nin kahramanları arasında başlayan olaylar, akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle çevrelerinde yaşayan herkesin başını belâlara saran büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor.

Web Sitesi: http://www.kirpifilmi.com/

Operasyon: Valkyrie – Valkyrie

Yönetmen: Bryan Singer
Oyuncular: Tom Cruise, Eddie Izzard, Tom Hollander, Bill Nighy, Thomas Kretschmann, Terence Stamp, Tom Wilkinson, Kenneth Branagh, David Bamber
Senaryo: Christopher McQuarrie, Nathan Alexander
Tür: Gerilim, Savaş, Tarih
Dil: Altyazılı
Süre: 120 dk.
Firma: Tiglon
Vizyon Tarihi: 30.01.2009
Özet: Ülkesine aşık olan Albay Stauffenberg, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler’in yaptıklarını tanık olmak zorunda kalmıştır ve Avrupa yok olmanın eşiğine gelmeden birinin Hitler’i durdurmasını dilemektedir. Bunun gerçekleşmeyeceğini görmesiyle kendisi öne atılmaya karar verir ve Hitler karşıtı sivil bir grup olan Alman Direniş örgütüne katılır. Hitler’e duyduğu nefret ve ülkesine olan sevgisiyle, eşi ile çocuğunun hayatı pahasına da olsa Hitler’i bizzat öldürmek üzere harekete geçer.

Web Sitesi: http://valkyrie.unitedartists.com/

Prenses Lissi Ve Karadamı Yeti – Lissi And The Wild Emperor

Yönetmen: Micheal Buly Herbig
Seslendirenler: Yekta Kopan, Hümeyra Akbay, Yetkin Dikinciler, Erkan Taşdöğen, Halil Ergün, Yiğit Özşener, Şevval Sam, Mehmet Çepiç, Feridun Düzağaç, Mazlum Kiper, Fatih Özacun
Senaryo: Alfons Biedermann, Micheal Buly Herbig
Tür: Animasyon, Komedi
Dil: Türkçe
Süre: 85 dk.
Firma: Özen Film
Vizyon Tarihi: 30.01.2009
Özet: Lissi ve İmparator Franz, muhteşem bir hayat yaşamaktadırlar. Lissi kaçırılana kadar çiftin mutlulukları dillere destandır. Çirkin ve ukala Kar Adamı Yeti, Prenses Lissi’yi kaçırır. Kendi hayatını kurtarmak için girdiği pazarlık sonucu, bulduğu en güzel kadını şeytana götürmek zorundadır. Fakat korkusuz kral Franz, güzel prensesini Yeti’ye yar etmeye niyetli değildir.

Web Sitesi: http://www.lissi.film.de/

Sahtekar – Changeling

Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: John Malkovich, Angelina Jolie, Colm Feore, Jeffrey Donovan, Amy Ryan, Michael Kelly, Geoffrey Pierson, Gattlin Griffith, Frank Wood, Peter Gerety, Reed Birney, Jason Butler Harner
Senaryo: J. Michael Straczynski
Tür: Dram, Gerilim
Dil: Altyazılı
Süre: 140 dk.
Firma: UIP Filmcilik
Vizyon Tarihi: 30.01.2009
Özet: Christine oğluna “hoşçakal” dedikten sonra evden çıkar, akşam döndüğünde ise oğlu evde değildir. Aylar sonra dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Çocuğun bir gece evde kalmasına izin verir; ancak kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir. Film, oğlunu arayan anne ile onu susturmaya çalışan devlet yetkililerinin şok edici öyküsünü anlatıyor.

Web Sitesi: http://www.changelingmovie.net/

Zafer ve Gurur – Pride and Glory

Yönetmen: Gavin O’connor
Oyuncular: Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Ryan Simpkins, Noah Emmerich, Wayne Duvall, John Ortiz, Rick Gonzalez, Manny Perez, Jennifer Ehle, Chris Astoyan, Lake Bell, Ty Simpkins, Shea Whigham, Frank Grillo, Ramon Rodriguez, Carmen Ejogo, Maximiliano Hernández
Senaryo: Joe Carnahan
Tür: Dram
Dil: Altyazılı
Süre: 125 dk.
Firma: Warner Bros. – Fida Film
Vizyon Tarihi: 30.01.2009
Özet: Dört New York polisi öldürülünce, tüm teşkilat alarma geçer. Polis Şefi Francis’in, dedektif oğlu Ray, yitirilen polislerin, ağabeyi ve kayınbiraderiyle omuz omuza çalıştıklarını bildiği için kabûl eder. Dava, bir uyuşturucu baskını gibi görünse de, Ray, birilerinin uyuşturucu tacirlerini uyardığını fark eder. Daha da kötüsü, ipuçları kardeşi ve kayınbiraderini işaret eder. Ray, aile ile teşkilât arasında kalmıştır.

Web Sitesi: http://www.prideandglorymovie.com/

Frost / Nixon

Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Michael Sheen, Frank Langella, Rebecca Hall, Toby Jones, Matthew Macfadyen, Kevin Bacon, Oliver Platt, Sam Rockwell
Senaryo: Peter Morgan
Yapımcılar: Brian Grazer, Ron Howard, Tim Bevan, Eric Fellner
Prodüksiyon Amirleri: Peter Morgan, Matthew Byam Shaw
Türü: Dram
Süre: 122 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Ocak 2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Demokrat Parti merkezinin adamlarınca gizlice dinlendiği ortaya çıktıktan sonra saygınlığı dibe vuran ve itibarını kurtarabilmek için çeşitli çıkış yolları arayan, ABD eski Başkanı Richard Nixon ile adını bir anda bütün dünyaya duyurmak isteyen televizyon sunucusu David Frost arasında meydana gelen ve ikisinin de hayatının akışını değiştiren, söz ve düşünce düellosu şeklindeki tarihi televizyon karşılaşmasının öyküsü.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baskın - Serbuan Maut - The Raid: Redemption (2012) Me Nokta Ali (2021) Büyük Felaket: Asit Yağmuru - Acid (2023) Ölümcül Labirent - Escape Room (2019) İlişki Durumu: Kaçamak - She’s Funny That Way (2015) Beyaz Diş - White Fang (2018)

Leave a comment