Bu yıl 18-24 Kasım 2011 tarihleri arasından düzenlenecek olan 2.Malatya Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması için başvurularında son 2 haftaya girildi. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışma bölümlerinin son başvuru tarihi 16 Eylül 2011.
Ulusal yarışmalarda 7 kategoride 69.000 TL maddi ödül….
Malatya Valisi Ulvi Saran’ın liderliğinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali, 18 Kasım 2011 Cuma günü perdelerini açarak tüm sinemaseverlere ve Malatyalılara ikinci kez “merhaba!” diyecek.
2. Malatya Film Festivali Ulusal Uzun Film yarışma bölümünde filmler “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”,  “En İyi Senaryo Ödülü (özgün ya da uyarlama)”, “En İyi Özgün Müzik” olmak üzere toplam 6 kategoride değerlendirilecek.
Jüri tarafından seçilen En İyi Film, “Kristal Kayısı En İyi Ulusal Uzun Film Ödülü” ve 30.000 TL ile, En İyi Yönetmen ödülü almaya hak kazanan sanatçı ödül heykelciği ve 10.000 TL ile ödüllendirilecek.
En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Müzik kategorilerinde ödüle layık görülen sanatçılar ise ödül heykelciğinin yanı sıra 6.000 TL maddi ödül kazanacaklar.
Ulusal Kısa Film Yarışmasında Kristal Kayısı En İyi Kısa Film Ödülünü alan film ise 5.000 TL ile ödüllendirilecek.
“Anadolunun İncisi”nden “Sanatın İncisi”ne…

Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan MUFF, filmlerin yanı sıra etkinlikleriyle de sinema dolu bir hafta yaşatacak. Festival süresince 80’i uzun olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 150’ye yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2011 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyiciyle buluşacak.

Sanat Dolu Bir Hafta

Daha ilk yılında Uluslararası Uzun Film ve Ulusal Kısa Film yarışmalarıyla dikkat çeken MUFF, bu yıl yarışmalara, Ulusal Uzun Film Yarışması’nı da ekleyerek, sinema sektörüne maddi ve manevi katkı sağlamaya devam edecek. Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkanı da bulacak.
Sinemaseverler –özellikle gençler- dolu dolu bir festival haftası yaşayacak. Ücretsiz sinema atölyeleriyle, canlandırma, kurgu gibi ayrı ayrı alanlarda verilecek atölyelerde, daha spesifik ve derinlemesine bilgiler alarak, teorik bilgilerini pratikle buluşturacaklar.
2.Malatya Film Festivali film gösterimleri, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle dolu bir haftanın ardından 24 Kasım 2011 Perşembe gecesi Ödül Töreni’yle sona erecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kelebekler (2018) Afacan ve Kurbağa Surat - Orla Frosnapper - Freddie Frogface (2011) İz - Reç (2011) Elena (2012) Dönüm Noktası - The Humbling (2015) Nuh Tepesi (2020)

Leave a comment