Geçen sene ilki düzenlenen ve sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Malatya Film festivali’nin ikincisi bu yıl 18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenecek.
Festivalde bu yıl ilk kez yapılacak Ulusal Uzun Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması için başvurular 16 Eylül 2011’e kadar sürecek.
“Anadolunun İncisi”nden “Sanatın İncisi”ne…
Malatya Valisi Ulvi Saran’ın liderliğinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali, başvuruları başladı. Festival, 18 Kasım 2011 Cuma günü perdelerini açarak tüm sinemaseverlere ve Malatyalılara ikinci kez “merhaba!” diyecek. Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan MUFF, filmlerin yanı sıra etkinlikleriyle de sinema dolu bir hafta yaşatacak. Festival süresince 80’i uzun olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 150’ye yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2011 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyiciyle buluşacak.

Sanat Dolu Bir Hafta
Daha ilk yılında Uluslararası Uzun Film ve Ulusal Kısa Film yarışmalarıyla dikkat çeken MUFF, bu yıl yarışmalara, Ulusal Uzun Film Yarışması’nı da ekleyerek, sinema sektörüne maddi ve manevi katkı sağlamaya devam edecek. Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkanı da bulacak.
Sinemaseverler –özellikle gençler- dolu dolu bir festival haftası yaşayacak. Ücretsiz sinema atölyeleriyle, canlandırma, kurgu gibi ayrı ayrı alanlarda verilecek atölyelerde, daha spesifik ve derinlemesine bilgiler alarak, teorik bilgilerini pratikle buluşturacaklar.
2.Malatya Film Festivali film gösterimleri, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle dolu bir haftanın ardından 24 Kasım 2011 Perşembe gecesi Ödül Töreni’yle sona erecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Asabiyim Ben - Relatos Salvajes – Wild Tales (2015) Kiki: Lanet-i Cin (2020) The Hangover III: Felekten Bir Gece - The Hangover Part III (2013) Adalet Peşinde - Law Abiding Citizen (2009) Karımı Gördünüz mü? (2018) Galaksinin Koruyucuları 3 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Leave a comment