ÜÇ BAŞARILI CAST YÖNETMENİNDEN, TÜRK OYUNCULARA AVRUPA SİNEMASININ KAPILARINI AÇACAK ATÖLYE!

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali çerçevesinde; oyuncu seçmeleri üzerine, dünyaca ünlü birçok filme imza atan başarılı “Cast Yönetmenleri”  Beatrice Kreuger, Debbie McWilliams ve Harika Uygur tarafından yürütülecek bir atölye çalışması düzenleniyor!

Avrupa sinemasının tanıtım ve pazarlamasını gerçekleştiren kuruluşların uluslararası tek iletişim ağı European Film Promotion’ın (EFP), Uluslararası İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen “Bridges Europe – Turkey” programı kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölye çalışmasında; Beatrice Kreuger ve Debbie McWilliams, tüm gün katılımcıların sorularını yanıtlayacak ve kendi “cast” çalışmalarından örnekler sergileyecekler.

İki başarılı cast yönetmeni atölye çalışmasında; oyuncuların Avrupa filmlerinde rol almalarının, oyuncu ajanslarının Avrupalı cast yönetmenleri ile iletişim içinde olmanın ve cast yönetmenlerinin Avrupalı oyunculara ulaşabilme yollarını anlatacaklar. Gelişen Türk sineması adına büyük önem taşıyan bu atölye çalışmasında; ajanslar ve oyuncuların, Avrupa sinemasının bu büyük oyuncu havuzuna dahil olmanın, yapımcı ve yönetmenler de bu havuzdan faydalanmanın yollarını öğrenecekler.

Türkiye sinemasının önemli yönetmen, oyuncu ve yapımcıların katılımıyla gerçekleşecek atölyede, James Bond serisinin “Casino Royal” adlı filminden bir deneme çekimi (audition) ve e-Talenta (European Actors and Artists Connection – Avrupalı Oyuncular ve Sanatçılar Birliği) hakkında bir sunum da gerçekleştirilecek. Üç oturum olarak gerçekleştirilecek atölye çalışmasında, İngilizceden anında çeviri yapılacak.

13 Nisan 2010, Salı günü 10:30 – 16:30 saatleri arasında İKSV’nin Şişhane’deki yeni binasında, “Bridges Europe – Turkey” programı kapsamında; oyunculara Avrupa film dünyasında yer edinmenin yollarını açmak amacıyla gerçekleşecek atölye çalışmaları düzenlenecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Derin Tehlike - Beneath the Surface (2024) Kızkaçıran (2016) Ölüm Odası - Chatroom (2011) Oflu Hoca’nın Şifresi (2014) Şahane Hayaller (2020) Şeytanın İni - Lair (2022)

Leave a comment