Yine mi Sen? – You Again

Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver, Odette Yustman
Senaryo: Dave Johnson
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 105 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Unutulmak istenen tek insanla tekrar karşı karşıya gelince neler olduğunu anlatan bir komedi. Marni, ağabeyinin düğünü için memleketine gider ve onun lisedeki baş düşmanı ile evlendiğini görür. Kız, yıllar önce yaptığı tüm kötülükleri unutmuştur. Daha sonra gelinin sosyetik teyzesi içeri girer ve Marni’nin pek de sosyetik olmayan annesi de kendisinin lise yıllarındaki düşmanıyla yüz yüze gelir.

Web Sitesi: youagain-themovie.com

Git Başımdan – Due Date

Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Robert Downey Jr, Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx
Senaryo: Todd Phillips, Adam Sztykiel, Alan Freedland, Alan R. Cohen
Tür: Komedi
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: Warner Bros.
Özet: Peter Highman, beş gün sonra karısı doğum yapacak bir baba adayıdır. Atlanta’dan doğuma yetişmek ve karısının yanında olmak için uçağını yakalamaya çalışırken, birden tüm programı alt üst olur. Sonunda, kendisini Ethan Tremblay’in arabasında bulur. Zamanında doğuma yetişebilmek için tüm ülkeyi bir uçtan diğerine Ethan ile aşmak durumundadır.

Web sitesi: duedatemovie.warnerbros.com

Biri Beni Isırdı – Vampires Suck

Yönetmen: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Oyuncular: Matt Lanter, Ken Jeong, Jenn Proske, Chris Riggi
Senaryo: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Tür: Fantastik, Komedi
Süre: 76 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: Tiglon Film
Özet: Becca iki erkek arasında kararsız kalmıştır; gizemli, karamsar ve soluk benizli çocuk ile dayanıklı, sevimli ve ona “küçük gay kardeşi”ni hatırlatan çocuk arasında. İkisi arasında bir karar vermek için bir aile yemeğini sağ salim atlatmalıdır. İçinde bulunduğu romantik karmaşalar yeterli değilmiş gibi, bir yandan da kendisine küçük bir bebekmiş gibi davranan babasıyla da başetmelidir.

Web Sitesi: www.vampiressuckmovie.com

Joenjoy

Yönetmen: Nur Akalın
Oyuncular: Nasa Seif Said, Faraj Senga, Sakina Bazar, Mohammed Hawara
Senaryo: Nur Akalın
Tür: Dram
Süre: 87 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: Nada Film
Özet: İstanbul’da yaşamış birkaç yabancının deneyimleri bir Türk ve Afrikalı’nın aşk hikâyesi içinde anlatılıyor. Kimse diğerinin durumundan haberdar değildir. Başlarından geçen olaylar birbirlerini anlamalarını sağlar. Hayat aşklarını koruyacak sürprizlerle doludur. Birbirlerine duydukları sevgi, onlara karşılaştıkları sorunları kolayca çözmek ve yaşamak için gereken cesareti verir.

Uçan Melekler – Flying Angels

Yönetmen: Fırat Gürsoy
Oyuncular: Aytaç Arman, Aydan Uysal, İpek Tenolcay, Serdar Güder
Senaryo: Fırat Gürsoy
Tür: Dram, Müzikal
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: Tiglon Film – Hacı Yılmaz Yapım
Özet: Melek, küçüklüğünde bir kaza geçirir ve tek başına kalır. Tek dostu, ortak noktaları çok iyi dans etmeleri olan sokak çocuğu Koray’dır. Büyüyüp genç ve güzel bir kız olan Melek, Koray ile çok mutlu bir hayat sürerken babasından bir daire kaldığını öğrenir ve İstanbul’a giderler. Burada tanıştıkları dansçı arkadaşlarla Uçan Melekler adında bir dans grubu kurarlar.

İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları

Yönetmen: Nezahat Gündoğan
Tür: Belgesel
Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2010
Firma: Yapım 13 Film Prodüksiyon
Özet: 1937 – 38 Dersim harekâtıyla birlikte ailelerinden alınarak rütbeli askerlere verilen kızlar, yıllar sonra bir belgesel film aracılığıyla aileleriyle buluştu. Bugün 80’li yaşlarını süren Huriye ve Fatma’nın ailelerine kavuşma süreçlerini anlatan İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları belgeseliyle halen köklerini arayan başka kızlar ve kızlarını arayan başka ailelerin duyguları da perdeye yansıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İlgi Alanı - The Zone of Interest (2024) Tinker Tailor Soldier Spy: Köstebek - Tinker Tailor Soldier Spy (2012) Hızlı ve Korkusuz - Vehicle 19 (2014) Ruh Eşim - Cafe de Flore (2012) İyi Günler - Have a Nice Day (2018) Derisini Satan Adam - The Man Who Sold His Skin (2021)

Leave a comment