25 Ocak’ta Amerika ile aynı anda ülkemizde de gösterime girecek olan Parker’ın Türkçe Facebook ve Twitter sayfaları yayına girdi.

Başrollerini Hollywood’un beğenilen yakışıklı oyuncusu Jason Statham ile güzel yıldız Jennifer Lopez paylaşıyor. Donald Westlake’in en çok satan kitap serisinden Flashfire romanından uyarlanmış filmde kendine has tarzı olan eşsiz profesyonel hırsız bu kez dolandırılıp soygunu beraber yaptığı ekibi tarafından yola atılarak ölüme terkedilmesi üzerine kılık değiştirip emlakçı bir kadın ile benzersiz bir iş birliği yapıp son zamanların unutulmaz silahlı soygununa imza atacaktır.

The Devil’s Advocate ve Ray filmlerinden tanıdığımız Taylor Hackford’ın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryo yazarı ise Oscar ödüllü film Black Swan’ın senaristlerinden John J. McLaughlin.

Gerilim dolu suç, aksiyon türündeki filmdeki perfromanslarıyla sinema perdesinin birbirine yakışan, uyumlu, unutulmaz çiftlerine biri daha eklenmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Jason Statham filme, Rahat ol!Hak etmeyen insanları asla incitmem! felsefesiyle ahlaklı bir hırsız rolüyle kendisine yine yeni bir hayran kitlesi daha ekleyecek.

Palm Beach’teki emsalsiz zenginlik ve ihtişam dünyasında geçen bu kara filmde, prensiplerinden asla ödün vermeyen, azılı bir suçlu olan Parker, kendisine kazık atan bir çeteden intikam almak için çete üyelerinin peşine düşer. Oscar ödüllü Taylor Hackford’ın yönettiği Parker, ünlü romancı Donald E. Westlake’in soğuk kanlı anti-kahramanını ilk defa beyazperdede izleyicilerin beğenisine sunuyor. Soygunculuk dünyasında en cesur, en titiz ve en acımasız hırsız olan Parker (Jason Statham), imkansız gibi görünen soygunları planlama ve gerçekleştirme konusunda uzmandır. Suç ortaklarından istediği tek şey koşulsuz sadakat – ve plana harfiyen uymaktır. Ne var ki, son soygunda ekip üyelerinden birinin dikkatsizliği yüzünden gereksiz gere can kaybı yaşanması üzerine, Parker suç çetesi patronu Melander (Michael Chiklis) ve çetesinin planladığı bir sonraki büyük soyguna katılmayı reddeder. Hayır cevabını kabul etmeyen soyguncular Parker’a cephe alırlar ve onu ıssız bir yolun ortasında, cansız halde bırakırlar.

Bu saldırıdan sağ kurtulan ve kendine ihanet eden adamlardan intikam almaya ant içen Parker, çetenin izini gösterişli Palm Beach’e kadar sürer. Ev almak isteyen, Teksaslı bir zengin numarası yapan Parker burada emlak danışmanı Leslie’yle (Jennifer Lopez) karşılaşır. Leslie adayı avucunun içi gibi bilmektedir. Parker bu kadının da yardımıyla çetenin 50 milyon dolarlık mücevher çalma planından haberdar olur, hem ganimetlerine el koymak hem de intikamını almak için bir plan yapar.

Ne var ki, Parker çetenin Chicago’daki ortaklarının tepesini attırmıştır; artık bir grup tetikçinin hedefindedir. Şimdi hesabını görmek için öncelikle hayatta kalmak zorundadır. Parker’da başrollerde Jason Statham (Cehennem Melekleri, Taşıyıcı), Jennifer Lopez (Aşk ve Para, Darısı Başıma), Michael Chiklis (Fantastik Dörtlü, The Shield dizisi), üç defa Oscar’a aday gösterilen Nick Nolte (Warrior, Prince of Tides), Oğul Clifton Collins (Capote, Trafik), Micah Hauptman (Demir Adam), Wendell Pierce (Treme ve The Wire dizileri), Emma Booth (Swerve, The Boys are Back) ve Patti LuPone (Bayan Daisy’nin Şoförü, 30 Rock dizisi) var.

Parker’ın yönetmenliğini Oscar ödüllü Taylor Hackford üstlenirken, filmin senaryosunu Oscar ödüllerine aday gösterilen Donald E. Westlake’in (Yasak İlişkiler, The Stepfather) aleme aldığı Flashfire isimli romandan John J. McLaughlin (Siyah Kuğu, Hitchcock) uyarladı. Filmin yapımcılığını Les Alexander (Who Do You Love, Next of Kin), Jonathan Mitchell (Who Do You Love), Steven Chasman (Taşıyıcı, Banka İşi), Taylor Hackford (Ray, Şeytanın Avukatı), Sidney Kimmel (Kazanma Sanatı, Güneşin Karanlığında) ve Matthew Rowland üstlendi. Görüntü yönetmeni J. Michael Muro (Çarpışma, Bitirim İkili 3) olurken, yapım tasarımcısı koltuğuna Missy Stewart (Kadın Aklı Erkek Aklı, Bu Nasıl Sarışın) oturdu. Filmin kostümlerini Melissa Bruning (Mükemmel Plan, Kanıma Gir) tasarlarken, özgün müziğini David Buckley (Hırsızlar Şehri, ATM) besteledi. Filmin başyapımcıları ise Peter Schlessel (Tetikçiler, Sürücü), Brad Luff (Not Another Teen Movie, Torque), Stratton Leopold (Görevimiz Tehlike 3, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika), Bruce Toll (Güneşin Karanlığında, Cenazede Ölüm), Nick Meyer, Marc Schaberg v Clint Kisker oldu.

Filmi  http://www.facebook.com/pages/Parker_TR/455622227831645?fref=ts Facebook
adresinden ve https://twitter.com/Parker_TR Twitter sayfasından takip edebilirsiniz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Las Herederas - Mirasçılar (2018) Kıskanmak (2009) Döndüm Ben (2019) Muhteşem Gatsby - The Great Gatsby (2013) Küçük Savaşçı: Savva - Savva, Serdtse Voina (2016) Son Konser - A Late Quartet (2013)

Leave a comment