Pandora’nın Kutusu

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Oyuncular: Onur Ünsal, Derya Alabora, Tsilla Chelton, Osman Sonant, Övül Avkıran
Senaryo: Yeşim Ustaoğlu, Sema Kaygusuz
Tür: Dram
Süre: dk.
Firma: Tiglon Film – Ustaoğlu Film
Vizyon Tarihi: 23.01.2009
Özet: İstanbul’un farklı bölgelerınde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş, bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz’in dağlarında bir yerlerde olan köylerinden gelen bir telefon ile bir araya gelir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur.

Web Sitesi: http://www.ustaoglufilm.com/pandoranin_kutusu/

Despero – The Tale Of Despereaux

Yönetmen: Sam Fell, Gary Ross, Robert Stevenhagen
Oyuncular: Seslendirenler: Ciaran Hinds, Dustin Hoffman, Stanley Tucci, Matthew Broderick, William H. Macy, Emma Watson, Robbie Coltrane, Kevin Kline, Tracey Ullman, Tony Hale
Senaryo: Gary Ross, Will Mcrobb, Kate Dicamillo (Kitap), Ch
Tür: Animasyon, Fantastik, Komedi, Macera
Süre: dk.
Firma: UIP Filmcilik
Vizyon Tarihi: 23.01.2009
Özet: Dor krallığında insanlar keyifli bir hayat sürüyordu. Ancak meydana gelen bir kaza Kral’ın kalbini kırarken Prenses’i acılara boğdu, ülke halkını umutsuzluğa sürükledi. Her yer kasvetli gri renge büründü, cesur fare Despero doğuncaya kadar da böyle devam etti ve Despero, dış görünüm önemli olmadığını tüm dünyaya öğretti.

Web Sitesi: http://www.thetaleofdespereauxmovie.com/

Güz Sancısı

Yönetmen: Tomris Giritlioğlu
Oyuncular: Beren Saat, Murat Yıldırım, İlker Aksum, Umut Kurt, Engin Şenkan, Tuncel Kurtiz, Okan Yalabık, Kenan Bal, Hüseyin Avni Danyal, Zeliha Berksoy, Belçim Erdoğan
Senaryo: Etyen Mahçupyan, Nilgün Öneş
Tür: Dram, Tarih
Süre: dk.
Firma: Özen Film – C Yapım ve Film – Asis Yapım
Vizyon Tarihi: 23.01.2009
Özet: 1955 yılında geçen filmde milliyetçi bir toprak ağasının oğlu olan Behçet, karşı komşusu Rum Elena’ya aşık olur ve 6 – 7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Türk siyasi hayatının ağır yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalan bu iki sevgili, aşkın topraklarında “aynı”, yaşadıkları ülkenin topraklarında “farklı” taraflardadır.

Web Sitesi: http://www.guzsancisi.net/

Largo Winch

Yönetmen: Jérôme Salle
Oyuncular: Anne Consigny, Radivoje Bukvic, Eddy Ko, Elizabeth Bennett, Tomer Sisley, Andre Agius, Louisa Bojesen, Angele Galea, Vella Jake, Byron Jeong, Michael Langton
Senaryo: Julien Rappeneau, Philippe Francq
Tür
: Gerilim, Macera
Süre: dk.
Firma: Pinema Film – D Productions
Vizyon Tarihi: 23.01.2009
Özet: İş adamı Nerio Winch ölünce, şirketinde iktidar savaşı başlar. Yönetim kurulu üyeleri eski patronlarının herkesten gizlediği Largo adında bir oğlu olduğunu öğrenince şaşırırlar. Maceraperest, isyankar ve savaşçı bir ruha sahip Largo, tehlikeli bir yaşam sürmektedir. Babasının öldüğünü öğrenince, şirketin kontrolünü ele geçirmek için amansız bir mücadeleye girişir.

Web Sitesi: http://www.largowinch-lefilm.com/

Mürekkep Yürek – Inkheart

Yönetmen: Iain Softley
Oyuncular: Helen Mirren, Andy Serkis, Rafi Gavron, Sienna Guillory, Jim Broadbent, Brendan Fraser, Paul Bettany, Jessie Cave, Eliza Bennett, Lesley Sharp, Richard Strange
Senaryo: David Lindsay-abaire, Cornelia Funke (Kitap)
Tür: Fantastik, Macera
Süre: 106 dk.
Firma: Medyavizyon Film
Vizyon Tarihi: 23.01.2009
Özet: 12 yaşındaki Meggie, tıpkı babası Mortimer gibi bir kitap kurdudur. İkisinin de yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneği vardır. Fakat kitap sayfalarından çıkan her karaktere karşılık, biri kitabın içine kaçmaktadır. Meggie’nin annesi de 10 yıldır Inkheart adlı kitabın içindedir. Mortimer ve Meggie her yerde bu kitabı arıyordur.

Web Sitesi: http://www.inkheartmovie.com/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mezarcı (2017) Suspiria (2017) İkinci Bir Şans - En Chance Till – A Second Chance (2015) Meg: Derinlerdeki Dehşet - The Meg (2018) John Wick 2 (2017) Yetenek Avcısı - Million Dollar Arm (2014)

Leave a comment