Dünya Kitap Dergisi’nin on yedinci kez düzenlediği Dünya Kitap Yılın Kitabı Ödülleri ve beşinci Altın Sayfa Ödülü’nün sonuçları belli oldu: Oya Baydar, Sezer Duru, Püren Özgören, Everest Yayınları, Priscilla Mary Işın, Ayşe Nilhan Aras ödüllerin bu yılki sahipleri…Dünya Kitap Dergisi’nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri’nin 2009 yılı sonuçları ve bu yıl
beşinci kez verilen Altın Sayfa Ödülü’nü kazananlar belli oldu. Dünya Kitap Ödülleri Seçici Kurulu toplantısında Oya Baydar, Sezer Duru ile Püren Özgören ve Everest Yayınları’na ödül verilmesi kararlaştırıldı. 2005’te her yıl farklı bir daldaki kitaba verilmek üzere konan ve bu sene “yılın en iyi gastronomi kitabı” kategorisinde düzenlenen Altın Sayfa Ödülü ise Priscilla Mary Işın’ın oldu, Ayşe Nilhan Aras’a ise Altın Sayfa Jüri Özel Ödülü verildi.
Dünya Kitap Dergisi tarafından 1993 yılından bu yana verilen Dünya Kitap Ödülleri’nden “Yılın Telif Kitabı Ödülü” için 2009 yılı içinde “Ayın Telif Kitabı” olarak belirlenen 21 kitap arasından seçim yapıldı. Osman Saffet Arolat, Semih Gümüş, Doğan Hızlan, Selim İleri, İlknur Özdemir, Faruk Şüyün, Tahsin Yücel, Yekta Kopan ve Dünya Temsilcisi’den oluşan seçici kurul, “Yılın Telif Kitabı” ödülünü; Oya Baydar’ın Can Yayınları arasından çıkan “Çöplüğün Generali” adlı yapıtına oy çokluğuyla verdi.

“Yılın Çeviri Kitabı” ödülünün sahipleri ise yıl içerisinde “Ayın Çeviri Kitabı” olarak seçilen 17 eser arasından belirlendi. Aynı seçici kurul, ödülü, oy çokluğuyla Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan Thomas Bernhard’ın “Yürümek-Evet” çevirisi için Sezer Duru ile Everest Yayınları’ndan çıkan Junot Diaz’ın “Oscar Wao’nun Tuhaf Kısa Yaşamı” çevirisi için Püren Özgören arasında paylaştırdı.

“Yılın Yayınevi” de, aynı toplantıda, aynı seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda oy çokluğuyla Everest Yayınları olarak belirlendi. Semih Gümüş ve Tahsin Yücel, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadılar, oylarını yazılı olarak gönderdiler…Dünya Kitap Dergisi tarafından bu yıl beşinci kez verilen Altın Sayfa Ödülü’nün sahibi ise
Priscilla Mary Işın oldu. Her yıl farklı bir kategoride düzenlenen ve bu sene “yılın en iyi gastronomi kitabı”na verilen ödülün Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Gülhan Kara, Mehmet Yaşin, Nedim Atilla’dan oluşan seçici kurulu, ödülü, oybirliğiyle Priscilla Mary Işın’ın Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan “Gülbeşeker Türk Tatlıları Tarihi” adlı yapıtına verdi. Jüri, Anadolu mutfağının gelişimine ve tanıtımına katkılarından dolayı Ayşe Nilhan Aras’a da Özel
Ödül verilmesini kararlaştırdı…Ödüller, 5 Kasım Perşembe akşamı Tüyap Kitap Fuarı Interexpo Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Aynı etkinlikte Dünya “ehlikeyf” dergisinin tanıtım kokteyli de yapıldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kanunun Ötesinde - A Walk Among The Tombstones (2014) Hain - Il Traditore – The Traitor (2019)  Ateşin Düştüğü Yer (2012) Piyano - The Piano (2022) Hırsızlar Şehri - The Town (2010) İşkence Tarikatı / Martyrs (2009)

Leave a comment