Sahtekarlar – Duplicity

Yönetmen: Tony Gilroy
Oyuncular: Julia Roberts, Clive Owen, Paul Giamatti, Tom Wilkinson, Wayne Duvall
Senaryo: Tony Gilroy
Tür: Aksiyon Macera Fantastik
Süre: 120 dk.
Vizyon Tarihi: 20.03.2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: CIA ajanı Claire Stenwick ve İngiliz gizli servisi MI6 ajanı Ray Koval, devlet adına istihbarat toplama görevinden ayrılarak özel şirketlere geçmişlerdir. Misyonları patent hakkına ilk sahip olacak şirkete servet kazandıracak bir ürünün formülünü ele geçirmektir. Taktikler çirkinleştikçe ikisi de birbirini atlatıp hedefe varmaya çalışırken kurdukları entrikaların önündeki tek engelin aslında birbirlerine duydukları sevgi olduğunu keşfedeceklerdir.

Web Sitesi: http://www.duplicitymovie.net/

Sihirli Dağ – Race To Witch Mountain

Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: Dwayne Johnson, Anna Sophia Robb, Carla Gugino , Ciaran Hinds
Senaryo: Alexander Key
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Macera
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 20.03.2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Las Vegas’lı taksi sürücüsü Jack Bruno’nun, otomobiline aldığı Sara ve Seth adlı iki genç yüzünden hayatının bir anda kaosa dönüşmesini konu alan bir aksiyon-macera filmi. Gençleri otomobiline alan Jack Bruno, ikisinin de sıradışı paranormal güçlere sahip olduğunu fark eder. Peşlerinde acımasız katillerin olduğunu öğrenince de onları kötü niyetli takipçilerinden korumaya çalışır.

Web Sitesi: http://disney.go.com/disneypictures/racetowitchmountain/

Şampiyon – The Wrestler

Yönetmen: Darren Aronofsky
Oyuncular: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood , Mark Margolis
Senaryo: Robert D. Siegel
Tür: Aksiyon, Dram
Süre: 109 dk.
Vizyon Tarihi: 20.03.2009
Firma: Bir Film – Mars Prodüksiyon
Özet: Randy, artık okul ve müsamere salonlarında dövüşerek geçinmeye çalışmaktadır. Özel hayatında başarısız, kızıyla arası kopuk bir adamdır. Hayranlarının sevgisiyle hayata tutunur. Bir karşılaşma esnasında kalp krizi geçirince, doktoru bir daha güreşmemesi gerektiğini söyler. Tezgâhtar olarak işe girer, kızıyla ilişkisini düzeltmeye başlar. Ancak bir süre sonra ringe geri dönmeye karar verir.

Web Sitesi: www.thewrestlermovie.com

Açlık / Hunger

Yönetmen: Steve McQueen
Oyuncular: Michael Fassbender, Stuart Graham, Helena Bereen
Süre: 96 dk.
Vizyon Tarihi: 20 Mart 2009
Firma: Tiglon Film – Kuzey Film
Özet: IRA ile ilişkilendirilmiş olan filmde, Bobby Sands’in insanlık dışı muamelelere maruz kalışı ele alınıyor. Mahkûmların yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile güçleniyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addedmesiyle yaşanan dramatik süreç gözler önüne seriliyor. Filmde gardiyanların psikolojileri de aktarılıyor.

Mahşerin Dört Atlısı / The Horsemen

Yönetmen: Jonas Akerlund
Oyuncular: Dennis Quaid, Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci, Chelcie Ross
Vizyon Tarihi: 20 Mart 2009
Firma: Warner Bros. – Fida Film
Özet: Aidan, eşinin ölümünden sonra oğulları Alex ve Sean’dan uzaklaşmış, katı bir polis dedektifidir. Kendisini İncil’de geçen Mahşerin Dört Atlısı’nı temel alan sapık seri cinayetleri araştırırken bulur. Davada açığa çıkan her yeni bilgiyle uğraşırken, kendisi ve dört şüpheli arasındaki sarsıcı bağlantıyı keşfeder. Dört Atlı. Birbiriyle bağlantısı olmayan dört kurban. Dört acı verici sır.

Gölge

Yönetmen: Mehmet Güreli
Oyuncular: Görkem Yeltan, Kaan Çakır, Serkan Ercan, Memet Ali Alabora
Vizyon Tarihi: 20 Mart 2009
Firma: Özen Film – Lup Film
Özet: Peyami Safa’nın Selma ve Gölgesi adlı romanından uyarlanmış, bizim coğrafyamızda, bizden yola çıkılarak hazırlanmış, enfes kurgusuyla göz dolduran, düşündürüp heyecanlandıran bir hikâye. Gizemli bir kadının plânlarını gizlice uygulamasını ustaca anlatan, aynı zamanda da iki yakın erkek arkadaşın nasıl olup da birbirini yok edecek birer canavara -usulca, bilinçsizce ve yumuşak bir şekilde- dönüştüğünü gösteren bir yapıt.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yakalandın! - Tag (2018) Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021) Okyanus Dünyası Digital 3 Boyutlu - Oceanworld 3D: Into The Deep (2009) Şeytanın Kitabı (2021) Kolonya Cumhuriyeti (2017)

Leave a comment