ÇOCUKLARA ÖZEL GÖSTERİM

  1. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali kapsamında; çocuklara yönelik film gösterimleri www.cevrefilm.org adresinde izleyicilere açılmıştır.

2006 yılında yapılan, Çevre Proje Ödülü kazanan, Fırtına Çocuklar-Limbo adlı çevre temalı eğitici ve eğlendirici filmler 5 bölüm olarak yapılmıştı.
Yayınlandığı yıllarda VCD ve DVD si satış rekorları kıran filmler yakın zamanda çocuk kitabı olarak da yayınlanacak.

ULUSAL YARIŞMA FİLMLERİ GÖSTERİMLERİ

  1. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Çevre Kısa Film yarışması filmleri de Youtube’da BASAD TV kanalında izleyicilere açıldı.

Uluslararası gösterimde yer alan filmler yakın zamanda yayına alınacak.

Ayrıca; Festival Film Kataloğu da dijital olarak www.cevrefilm.org adresinde sinemaseverlerin kullanımına sunulmuştur.

FESTİVAL ERTELENDİ

Bu yıl Festival; Bakırköy Belediyesi, BASAD-Bakırköylü Sanatçılar Derneği, Çevre Film ve İstanbul Kültür üniversitesi Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile yapılan, Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan “18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’ dünyada ve ülkemizde son gelişen durum ve olağan koşullara geçilme süresinin belirsizliğini koruması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

Festival etkinlikleri ve film gösterimleri internet üzerinde uygun zamanlarda gerçekleştirilecek olup yayın zamanları www.cevrefilm.org adresinden aralıklarla duyurulacaktır.

ULUSAL YARIŞMA

Seçici Kurul üyeliklerinin ; Öğ. Gör. Tayfun Belet (İKÜ RTV), Engin Çağlar (Oyuncu), Vural Çavuşoğlu (Yapımcı-Yönetmen), Doç. Dr. Burcu Kurtiş (Nişantaşı Üni. Sin. Tv Bölüm Bşk.), Prof Dr. Oğuz Makal (Beykent Üni. GSF Dekanı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Maltepe Üni. GSF Dekanı), Can Ulkay (Yönetmen) ve Galip Uyar (Yazar)’dan oluştuğu ve Son başvurunun geçtiğimiz ay sona erdiği Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nın değerlendirmeleri sürmektedir.

Vural Çavuşoğlu
Festival Yönetmeni

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bulut Atlası - Cloud Atlas (2012) Asasız Musa (2015) N’apcaz Şimdi? (2012) Havada Aşk Var - Love Is In The Air (2013) İç Savaş - Civil War (2024) Pıtırcık - Le Petit Nicolas (2010)