Sultanın Sırrı

Yönetmen: Hakan Şahin
Oyuncular: Mark Dacascos, Emanuel Bettencourt, Sinan Taymin Albayrak, Zeynep Beşerler
Senaryo: Ömer Erbil
Süre: 110 dk.
Tür: Aksiyon, Macera, Biyografi
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Medyavizyon Film – Filmografi Production
Özet: Osmanlı Devleti hükümdarlarından II. Abdülhamit’in petrol ile ilgili sırrından haberdar olan Amerikalı bir profesör bir gün İstanbul’a gelir.
Topkapı Müzesi’nde saklı gizemli sandığı bulmak için çabalar. Profesörün karşısına gizli bağlantıları olan bir müze müdürü çıkar. Sonunda yer altına inmeye karar verir ve macera başlar.

Web Sitesi: www.sultaninsirri.com

Karanlık Cennet – Black Heaven

Yönetmen: Gilles Marchand
Oyuncular: Grégoire Leprince – Ringuet, Louise Bourgoin, Melvil Poupaud, Pauline Etienne
Senaryo: Gilles Marchand, Dominik Moll
Süre: 105 dk.
Tür: Dram
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: M3 Film – Mars Production
Özet: Gaspard ve Marion buldukları cep telefonunu sahibine vermek istediklerinde, adamın intihar ettiğine şahit olurlar ve olay yerinde Audrey isimli gizemli bir kızla tanışırlar. Audrey, Gaspard’ı Black Heaven adlı bilgisayar oyunuyla tanıştırır. Gaspard yarattığı yeni kimlikle, kendini bu gizemli sanal dünyanın içinde, tehlikenin tam ortasında bulacaktır.

Web Sitesi: http://www.imdb.com/title/tt1479269/

Ateşle Oynayan Kız: Millennium Üçlemesi 2 – The Girl Who Played With Fire

Yönetmen: Daniel Alfredson
Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson
Senaryo: Jonas Frykberg
Süre: 129 dk.
Tür: Gerilim
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Tiglon Film – Kalinos Film
Özet: Mikael, İsveç’teki fuhuş çeteleri üzerinde çalışmalara başlamıştır. Dosya görevlisi ve kız arkadaşı ölü bulunur. Polis, silâhta parmak izi olan Lizbeth’in peşine düşer. Mikael, Lisbeth’in masum olduğunu kanıtlayabilmek için cinayetleri araştırmaya başlar. Bu araştırmalar sırasında, peşindeki adamların Lisbeth’in geçmişiyle bağlantılı olduğunu fark edecektir.

Web Sitesi: www.milenyum-film.com

Şenlikname: Bir İstanbul Masalı

Yönetmen: İsmail Eren
Oyuncular: İlker Yiğen, Ayfer Dönmez, Naci Taşdöğen, Ahmet Mekin
Senaryo: İsmail Eren
Süre: 104 dk.
Tür: Tarih
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Pinema Film – ATM Film
Özet: Sultan’ın biricik kızının saraydan kaçırılması ile başlayan inanılmaz macera, İstanbul’un 3000 yıllık efsanevi mekânlarında amansız bir mücadeleye dönüşüyor.
Saf mehtercilerin, Eski korsanların, Saray muhafızlarının, masum mekanikçilerin karıştığı macerayı anlatan bir Şenlikname albümünün sayfaları içinde sıcak bir aşk öyküsü doğuyor.

Karanlık Deniz – Mare Nero – The Dark Sea

Yönetmen: Roberta Torre
Oyuncular: Luigi Lo Cascio, Anna Mouglalis, Maurizio Donadoni, Massimo Popolizio
Senaryo: Massimo D’Anolfi, Roberta Torre, Heidrun Schleef
Süre: 83 dk.
Tür: Dram, Aşk, Gerilim
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Belge Film
Özet: Dedektif Luca ve Veronica ciddi bir ilişki yaşamaya başlar. Telefonda aldığı bir cinayet haberi Luca’yı etkilemeye başlar. Kurbanın hayatı, bir şekilde Luca’nın erotik arzularını ateşler ve Veronica’ya olan sevgisinden şüphe edecek kadar alçak bir hayat yaşamaya başlar. Luca kendi fantazilerinden oluşan kâbuslar ve cinsel zevklerle hayatını altüst eder.

Web Sitesi: http://www.imdb.com/title/tt0447918/

Çakal

Yönetmen: Erhan Kozan
Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Uğur Polat, Erkan Can, Çetin Atay
Senaryo: Sertan Telli
Süre: 90 dk.
Tür: Aksiyon, Dram
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Cine Film – Filmaltı Yapımevi
Özet: Akın’ın hayatı, annesinin ölümüyle şekil değiştirmeye başlar. Çalıştığı marangoz atölyesinden çaldığı parayla yeni bir hayat kurmayı plânlarken, sevgilisi Deniz’in onu terk etmesi, arkadaşı İdris’in yaptığı teklifi kabûl etmesine sebep olur. Bu teklif ona yeni bir başlangıç fırsatı sunar. Akın’ın, korkusuz duruşu, patronun gözünden kaçmaz. Fakat bu yeni başlangıç yeni düşmanları da beraberinde getirir.

Web Sitesi: www.cakalfilmi.com

Başımıza Gelenler – Life As We Know It

Yönetmen: Greg Berlanti
Oyuncular: Christina Hendricks, Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas
Senaryo: Michael Green,  Kristin Rusk Robinson,  Ian Deitchman,  Jon Harmon Feldman
Tür: Komedi, Romantik
Süre: 114 dk.
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Warner Bros
Özet: Holly ve Eric, tek ortak noktalarının birbirlerine nefretleri ve vaftiz kızları Sophie’ye olan sevgileri olduğunu keşfederler. Ama, aniden Sophie’nin hayatta tek sahip olduğu ebeveynler olduklarında, farklılıklarını bir kenara bırakmak zorunda kalırlar. Yoğun sosyal hayatları devam ederken, aynı çatı altında yaşayabilmenin de bir yolunu bulmalıdırlar.

Web Sitesi: www.basimizagelenler.com

Çakallarla Dans

Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Tuba Ünsal
Senaryo: Murat Şeker, Ali Tanrıverdi, Selami Genli
Süre: 102 dk.
Tür: Komedi, Macera, Romantik
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Tiglon Film – Sugarworkz Film
Özet: Muhasebeci Servet, şirketin internet hesapları üzerinden para çalmak için plân yapar. Parayı yakın arkadaşı Gökhan’ın hesabına aktarıp suçu onun üzerine yıkacaktır. Diğer iki arkadaşı da plânın figüranı olacaklardır. Ancak işi ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Kısa yoldan para kazanmak uğruna giriştikleri iş onları, akıllarına bile gelmeyecek çılgın ve eğlenceli bir serüvene sürükler.

Web Sitesi: www.cakallarladans.com

Teslimiyet

Yönetmen: Emre Yalgın
Oyuncular: Görkem Arslan, Didem Soylu, Seyhan Arman
Senaryo: Zeynep özcan, Emre Yalgın
Tür: Dram
Süre: 96 dk.
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2010
Firma: Özen Film – sfr Film
Özet: Teslimiyet, İstanbul’un dört travestinin mücadelelerini ele alıyor. Sanem, beraber yaşadığı üç travestiyle birlikte seks işçisi olarak hayatını kazanmaktadır. Mahalleye yeni taşınan Gökhan’ın ilgisini çekmeyi başarır. İkili arasında suskun bir ilişki başlar. Oturduğu ev beklenmedik olaylarla sarsılırken, Sanem, Gökhan’ın yanına sığınmak zorunda kalır. Ve Gökhan’ın Sanem’in kimliğini, Sanem’in ise Gökhan’ın güvenilirliğini sorguladığı bir yolculuk başlar.

Web Sitesi: www.teslimiyetfilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tavşan Okulu: Çılgın Yumurtalar - Rabbit Academy: Mission Eggpossible (2022) Karanlık Görev - Age of Shadows (2017) Süper Kahramanlar: Sihirli Dünya - Crazy Kwai Boo: Sanxingdui Spirited Away (2024) Kurbağa Prens - Ribbit (2015) Canavarlar Firarda - Goosebumps (2015) Viyana Operası Sahne Arkası - Backstage Wiener Staatsoper (2023)

Leave a comment