Çılgın Dostlar 2 / Open Season 2

Yönetmen: Matthew O’Callaghan, Todd Wilderman
Seslendirenler: Joe McHale, Mike Epps
Türü: Animasyon, Komedi, Macera
Süre: 73 dk.
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Firma: Tiglon Film
Özet: Mr. Weenie bir grup şımarık ev hayvanı tarafından sahibine götürülmek için kaçırılır. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy ve ormanın tüm sakinleri bir plân hazırlayarak sosise benzeyen arkadaşlarını kurtarmayı kendilerine görev bilirler. Bu plân onları ev hayvanlarının dünyasına götürür. Düşmanları olan ev hayvanlarıysa, Mr. Weenie’yi savaşmadan bırakmama kararındadırlar.

İz / Scar

Yönetmen: Jed Weintrob
Oyuncular: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye, Chris Titus
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Firma: Özen Film
Özet: Kasabanın cenaze levazımatçısı Ernie, kaçırdığı gençlere akla hayale gelmeyen işkencelerde yapar. Kurbanlarından biri olan Joan, Ernie’yi öldürerek morgtan kaçmayı başarır. Bu yaşananlardan sonra Joan kasabayı terk eder. Onaltı yıl sonra kasabaya geri döndüğünde Bishop efsanesi de tekrar canlanır. Joan, tek başına katilin peşine düşer. Ancak gelişen olaylar, rastlantılar ve ipuçları Joan’u zanlı olarak göstermektedir.

Alacakaranlık / Twilight

Yönetmen: Catherine Hardwicke
Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Süre: 122 dk.
Firma: Tiglon Film
Özet: 17 yaşındaki Isabella, babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks’a taşınır. Burada 108 yaşında bir vampir olup, 17 yaşında görünen sınıf arkadaşı Edward ile tanışır. Edward’ın romantizmden uzak durmaya çalışmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Kasabaya üç göçebe vampir geldiğinde Edward’ın ailesi, hayatı tehlikeye giren Isaella’yı kurtarmak için çalışırlar.


Bay Evet / Yes Man

Yönetmen: Peyton Reed
Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Rhys Darby
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Süre: 110 dk.
Firma: Warner Bros.
Özet: Bay Evet – Yes Man’de Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye evet demek. İlk başta, evet gücünü açığa çıkarmak Carl’ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir.

Kadri’nin Götürdüğü Yere Git

Yönetmen: Onur Tan
Oyuncular: Şafak Sezer, Alp Kırşan, A. Mümtaz Taylan, Esin Civangil
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Firma: Medyavizyon Film – Usta Film
Özet: Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem yaşadığı ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri’ye düşmüştür. Kadri, onu Antalya’ya götürür. Cem’in eski sevgilisi Betül de, yeni sevgilisi Hakan ile aynı tatil köyüne gelirler ve kendilerini hiç tahmin etmedikleri birbirinden komik olayların içinde bulurlar.

Ayakta Kal

Yönetmen: Adnan Güler
Oyuncular: Mehmet Aslan, Oğuzhan Yıldız, Sinem Kobal, Irmak Ünal
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Firma: UIP Filmcilik – Aksoy Film – Fida Film
Özet: Devlet lisesinde okuyan gençlerle özel okulda okuyan öğrenciler arasındaki sınıf çatışmalarının anlatıldığı filmde rol gereği devlet lisesine devam eden Mehmet Aslan’ın canlandırdığı Ali karakteri Yasemin rolüyle karşımıza çıkacak olan Sinem Kobal’a aşık oluyor. Fakat özel okula devam eden ve çok zengin bir aileye sahip olan Yasemin, anne ve babasının bu aşka karşı çıkmasıyla zor günler geçiriyor.

Havar

Yönetmen: Mehmet Güleryüz
Oyuncular: Çiçek Tekdemir, Mervan İlten, Abdullah Tarhan, Ramazan Itır
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2009
Firma: Güleryüz Film
Özet: Filmde dedikodular yüzünden infazına hükmedilen bir gençkızın babasıyla kurban – cellât ilişkisine dönüşen serüveni anlatılıyor.
Projenin adını Havar olarak değiştiren yönetmen Mehmet Güleryüz değişikliğin gerekçesini “Havar, yörede kız ismi olarak kullanılıyor ve çığlık, yardım çağrısı, isyan anlamlarını içinde barındırıyor, bu yüzden anlamlı olduğuna karar verdim” şeklinde açıklıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kuzular Firarda: Uzay  Parkı -A Shaun The Sheep Movie:  Farmageddon (2020) Taxi 5 - Taksi 5 (2018) Lal Gece (2012) Cennetten Gelen Çocuk - Boy From Heaven (2023) Kod 999 - Triple 9 (2016) Şangay - Shanghai (2011)

Leave a comment