•    Altın Koza Film Festivali bu yıl 08 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
•    Festival bu yıl 40. yaşını kutlayacak
•    İzleyicileri bu yıl yine zengin bir film programı bekliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nin onaltıncısı bu yıl 08 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.İlk olarak bundan tam 40 yıl önce 1969 yılında ‘Altın Koza Film Şenliği’ adıyla gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali, o tarihten bu yana her yıl zenginleşen içeriği ile ülkemizin en önemli kültür – sanat etkinliklerinden biri haline geldi. 1969 yılından bu yana çeşitli aralıklarla onaltıncısı gerçekleştirilecek festival, bu yıl aynı zamanda 40. yaşını kutluyor.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal, uluslararası yarışmalar ve gösterim bölümü izleyicilerle buluşacak. Festival, Dünya ve Akdeniz sinemasının seçkin örnekleri, dünyada ve ülkemizde üretilmiş kısa filmler ve belgesellerle izleyicilere bir sinema şöleni yaşatacak.

Festivalin yarışma bölümü; Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması ve Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ndan oluşuyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ülkemizde son bir yıl içinde üretilen uzun metrajlı filmler yarışacak. Öğrenci Filmleri Yarışması’nda ise, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri’ne öğrenim gören öğrencilerin ürettiği kısa filmler jüri karşısına çıkıyor. Uluslararası Akdeniz Kısa Film Yarışması’nda Akdeniz havzasında üretilen kısa filmler Altın Koza için yarışacak.

Onur Ödülleri ise yine Türk Sineması’na oyuncu ve yönetmen olarak damgasını vurmuş önemli isimlere veriliyor. Düzenlenen özel bir geceyle sunulan ödül kapsamında yine söz konusu isimlerin filmlerinden oluşan özel bir seçki izleyicilerle buluşuyor.

Festivalin ‘gösterim’ bölümü ise her yıl daha da zenginleşen bir mönüyle izleyici karşısına çıkıyor. Dünya ve Akdeniz Sineması’nın seçkin ve ödüllü uzun metraj filmleri, dünyada ve ülkemizde üretilen kısa filmler ve belgeseller sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde ayrıca çeşitli atölye çalışmaları,sergiler ve özel etkinlikler de yer alacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kikoriki: Yenilmez Takım - Kikoriki: Team Invincible (2014) Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011) Centilmen - The American (2010) Saftirik Greg’in Günlüğü: Rodrick Kuralları - Diary Of a Wimpy Kid: Rodrick Rules (2012) Serçenin Gözyaşı (2023) Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda - The Boxtrolls (2014)

Leave a comment