ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE BİRÇOK ETKİNLİK SANATSEVERLERİ BEKLİYOR
8 – 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali, yarışma ve gösterim bölümleri dışında pek çok etkinliğe de sahne olacak. Nuri Bilge Ceylan Söyleşisi, Çocuklar İçin Kısa Film Atölyesi ve Sinema Dayanışma Gecesi Ferhat Göçer Konseri bunlardan ilk akla gelenleri.

Ulusal ve uluslararası film yarışmalarının dışında, dünyanın pek çok köşesinden ödüllü filmleri sanatseverlerle buluşturacak olan 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında birçok etkinlik sanatseverleri bekliyor.

Festival kapsamında her yıl yapılan Sevgi Korteji ve Sinema Dayanışma Gecesi 10 Haziran Çarşamba günü yapılacak. Festival konuklarının konvoylar halinde şehirde turlayacağı etkinlik saat 17.45’de başlayacak. Aynı gece Mimar Sinan Amfi Tiyatro’da ise Sinema Dayanışma Gecesi var. Gecede sinema sanatçıları halkı selamlayacak ve ardından Türk pop müziğinde son yılların dikkat çekici ismi Ferhat Göçer sahne alacak.

NURİ BİLGE CEYLAN SÖYLEŞİSİ

Festival kapsamında 12 Haziran Cuma günü, festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan, bir söyleşi yapacak. Saat 17.30’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak söyleşiye ünlü yönetmenin yanı sıra, bugüne kadar Nuri Bilge Ceylan filmlerinde oyuncu, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yapan Ebru Ceylan, 2006 yapımı İklimler filminde oyuncu olarak görev yapan yönetmen Mehmet Eryılmaz, Üç Maymun filminin senaristlerinden olan ve filmde oyuncu olarak yeralan Ercan Kesal ve yine Üç Maymun filminin oyuncularından Hatice Aslan da katılacak.

Nuri Bilge Ceylan sinemasının tartılaşacağı söyleşinin sinemaseverler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

SERGİLER
Festival kapsamında Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından Altın Koza’da Sinema Yüzleri başlıklı sergi M1 Tepe Alışveriş Merkezi’nde, Mehmet Baltacı ve Dr. S Haluk Uygur’un arşivlerinden oluşan Tarihi Adana Fotoğrafları ve 2009 Altın Koza Ödülleri Yeşilçam Afiş Sergisi adını taşıyan sergiler ise Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ÇOCUKLAR İÇİN KISA FİLM ATÖLYESİ

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi  Sinema-TV Bölümü işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine Kısa Film Atölyesi gerçekleştirilecek. Öğrenciler bir filmin senaryo aşamasından prodüksiyon aşamasına kadar öğrencilere sinema öğretilecek. Atölye 8 – 14 Haziran 2009 tarihleri arasında, Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)’nde gerçekleştirilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gazeteci Çocuk / The Paperboy (2013) Küçük Savaşçı: Savva - Savva, Serdtse Voina (2016) Sevimli Tekneler - Anchors Up (2018) Ruhlar Bölgesi - Insidious (2011) Lanetli Kız - Dictado - Childish Games (2012) Büyük Macera: Hazine Peşinde (2023)

Leave a comment