Uzay Maymunları – Space Chimps

Yönetmen: Kirk DeMicco
Seslendirenler: Yekta Kopan, Emir Tayla, Meral Erbil, Yonca Cevher
Türü: Animasyon
Vizyon Tarihi: 09 Ocak 2009
Firma: Warner Bros. – Film Pop
Özet: Beş milyar dolarlık uzay mekiği kara delikte kaybolunca, uzaya giden ilk maymunun torunu olan Ham III, mekiği bulmak üzere bir teklif alır. Ama Ham fazlasıyla özgür ruhludur ve sirkte bir şov maymunu olarak çalışmaktan memnundur. Sonunda iki maymunla birlikte görevi kabûl eden Ham, yolculukta çeşitli maceralar yaşar ve galaksinin acımasız diktatörüne karşı savaş vermek zorunda kalır.

Doğmamış – The Unborn

Yönetmen: David S. Goyer
Oyuncular: Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good
Süre: 85 dk.
Vizyon Tarihi: 09 Ocak 2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Ölmüş bir insanın ruhu bazen şeytanla öyle içli dışlıdır ki, cennete girmesine izin verilmez. İki dünya arasında sıkışan böyle bir ruh, vücuduna yerleşebileceği bir beden arar. Film böyle ruhların yaşamına ürkütücü bir bakış getiriyor. Bedenine şeytani bir ruhun girmesiyle birlikte kâbuslar dünyasına sürüklenen ve sevdiği insanlar için bile tehlike haline gelen genç bir kadının öyküsü anlatılıyor.

Barselona Barselona – Vicky Cristina Barcelona

Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz, Rebecca Hall
Vizyon Tarihi: 09 Ocak 2009
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: Vicky ve Cristina adlı iki genç Amerikalı, İspanya’da bir yaz geçirirler ve gösterişli bir sanatçı ve onun eski eşi ile tanışırlar. Vicky, evlenmek üzere olan muhafazakâr bir kadındır. Cristina ise özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen insanlar arasındaki bu aşk ilişkisi karmaşık sonuçlar doğuracaktır. Öykünün geçtiği Barselona olmaksızın düşünülemeyecek bir film.

Vali

Yönetmen: M. Çağatay Tosun
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şemsi İnkaya
Vizyon Tarihi: 09 Ocak 2009
Firma: Medyavizyon Film – Koliba Film
Özet: Vali Faruk Yazıcı’nın en son görev yeri Denizli merkezli olan filmin ana eksenine bir dünya ve Türkiye meselesi olan “enerji” konusu oturuyor. Dünyada gizli ve açık bir biçimde sergilenen politik oyunlar, komplolar ve uluslararası ilişkilerin çıkar noktasında enerji meselesi bulunuyor. Film, özellikle bu konuda Türkiye’nin ve Türk insanının içine çekilmeye çalışıldığı bir komploya dikkat çekiyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kedi Özledi (2013) Hayde Bre (2010) Zavallılar - Poor Things (2024) Toprağın Tuzu - Le Sel De La Terre – The Salt of the Earth (2015) Roma’ya Sevgilerle - To   Rome With Love (2012) Kıvırcık: Ay Macerası - Blackie & Kanuto: Una Aventura Lunatica – Black to the Moon (2015)

Leave a comment